titlos_karalidis_pavlidis_tarenidis

Πόλεμος μεταξύ Καραλίδη-Παυλίδη με φόντο τις πυρκαγιές

28 Αυγούστου 201106:51

titlos_karalidis_pavlidis_tarenidisΣοβαρή διαμάχη μεταξύ Φώτη Καραλίδη και Γιώργου Παυλίδη προέκυψε για την ετοιμότητα της περιοχής στον τομέα της πυροπροστασίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, Γιώργος Παυλίδης φέρεται να έχει καταφερθεί σε δηλώσεις του εναντίον της ηγεσίας της ΑΜΘ και της ΠΕ Ξάνθης κάνοντας λόγο για ελιπή προστασία του περιαστικού δάσους της Ξάνθης και πλημμελή φύλαξη των εισόδων του δάσους ενώ έκρινε ότι η συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων δεν είναι αυτή που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Η αντίδραση του Φώτη Καραλίδη ήταν άμεση και από τη συχνότητα του Τρίτου Ραδιοφωνικού εξαπέλυσε με τη σειρά του αντεπίθεση αναφέροντας ότι –καταρχάς- η αρμοδιότητα της πυροπροστασίας πολιτικής προστασίας έχει περιέλθει στο Δήμο Ξάνθης και η Αντιπεριφέρεια έχει επικουρικό ρόλο. Μάλιστα υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης είναι ο μέχρι πέρυσι υπεύθυνος της Νομαρχίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και  πρώην άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Παυλίδη, Πάνος Ταρενίδης.

Π. Ταρενίδης: Όλα τηρούνται κανονικά

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, άθελά του, «άδειασε» τον Γιώργο Παυλίδη καθώς παρεμβαίνοντας στην εκπομπή ανέφερε ότι από την Πέμπτη το βράδυ και μετά από συνεννόηση με το Φ. Καραλίδη (που ήταν στις φωτιές του Έβρου) περιόδευσε όλα στα σημεία-κλειδιά της περιοχής, συνοδευόμενος από το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δ. Γενιτζέ και «ανέφερε» στον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και δημοσίως ότι το σχέδιο πυροπροστασίας  τηρείται κατά γράμμα και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα. Μάλιστα αρκετοί σχολίασαν τον ιδιαίτερα συνεναιτικό τόνο του απέναντι στον Φ. Καραλίδη.

Φ. Καραλίδης: «Αλαζόνας στην εξουσία, μικρόψυχος στην αντιπολίτευση»

Παράλληλα όμως, ο Αντιπεριφερειάρχης, άφησε αιχμές για την αποστροφή του τέως Νομάρχη περί της στάσης των εθελοντικών οργανώσεων θεωρώντας ότι υπαινίσσεται πως είτε αυτές συμμετείχαν λόγω δικών του καλών σχέσεων είτε  απουσιάζουν φέτος για τον ίδιο λόγο . (παρότι κανείς δεν το ανέφερε, οι πληροφορίες λένε ότι η κόντρα αφορά τη συμμετοχή ή μη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης φέτος)

Ο Φώτης Καραλίδης χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις μετά από όλα αυτά: «Ήταν αλαζόνας στην εξουσία και είναι μικρόψυχος στην αντιπολίτευση» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, συμπληρώνοντας ότι στο εξής παύει να αναφέρεται στον Γιώργο Παυλίδη και θα τον αγνοεί, λέγοντας πως επενδύει στην καταστροφή.  

Παρέμβαση εθελοντών μετά τις αναφορές Γ. Παυλίδη

Στο ζήτημα παρενέβη, αργότερα, και ο Σταύρος Καρυπίδης, εκπρόσωπος της ΤΗΛΕΘΡΑ, ο οποίος δεν έκρυψει την ενόχλησή του για τις αναφορές του Γιώργου Παυλίδη στους εθελοντές της πυροπροστασίας και διαβεβαίωσε ότι η επιφυλακή των εθελοντών ακολουθεί υπεύθυνα και κατά γράμμα το σχέδιο πυροπροστασίας, με βάση το προβλεπόμενο ωράριο.

Πάντως το θέμα της πυροπροστασίας έχει αποτελέσει εστία έντονης διαμάχης μεταξύ ηγεσίας της Περιφέρειας και μείζονος Αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Παυλίδης έχει εξαρχής ασκήσει κριτική στον Άρη Γιαννακίδη για την αντιμετώπιση των τελευταίων κρίσιμων ημερών και φέρεται να  έχει πει πως η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης του Έβρου κ. Νικολάου δεν τον έχει ενημερώσει επαρκώς και δεν τον έχει καλέσει στις περιοχές που έχουν πληγεί. Από την απέναντι πλευρά η συμπολίτευση προσάπτει στον επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» ότι επιλέγει να κάνει κριτική εκ του ασφαλούς σε ιδιαίτερα κρίσιμες ώρες ενώ σε σχέση με την Έβρο η φράση παράγοντα της Περιφέρειας ήταν ότι «στις κηδείες δεν σε καλούν, πηγαίνεις μόνος σου».

Πάντως όσοι γνωρίζουν τον Γ. Παυλίδη θεωρούν ότι θα επανέλθει στο ζήτημα, επιζητώντας να έχει τον τελευταίο λόγο και να μην αφήσει να πέσει «κάτω» η σκληρή κριτική από το Φ. Καραλίδη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr