kontos

Α.Κοντός: Κοινωνικό και Εθνικό πρόβλημα τα κέντρα λαθρομεταναστών στην Ξάνθη

28 Μαρτίου 201211:34

kontosΜε ερώτησή του του προς τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, ο Βουλευτής Ξάνθης αναφέρεται στην φημολογούμενη εγκατάσταση κέντρων Υποδοχής λαθρομεταναστών, αναλυτικά αναφέρει:“Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, ένα από τα Κέντρα Υποδοχής και Κράτησης Λαθρομεταναστών, πρόκειται να εγκατασταθεί στο Νομό της Ξάνθης. Δεδομένου ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει μείζον κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα στην παραμεθόρια περιοχή της Ξάνθης, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.         Είναι στον προγραμματισμό του Υπουργείου η δημιουργία Κέντρου λαθρομεταναστών στο Νομό Ξάνθης και σε ποια περιοχή;

2.         Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα ληφθεί μια τέτοια απόφαση;

Aνακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Περιφερειακή Αναγέννηση, η οποία καταφέρεται εναντίον του Περιφερειάρχη:

 

«Γιατί αντιδρούμε στην εγκατάσταση νέων κέντρων  παράνομων μεταναστών στην Ανατολική Μακεδονία –Θράκη.»

Η Διοίκηση της περιφέρειας και ο κ. Γιαννακίδης  τηρούν σιγή ιχθύος.

 

Η κατάσταση της λαθρομετανάστευσης στην ΑΜΘ ευρίσκεται εκτός ορίων.  Η πολιτική και την νομοθεσία αντιμετώπισης της απέτυχε καθώς καθιστούν την Περιφέρειά μας -διά του Έβρου  – «νούμερο ένα προορισμό για όλους τους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής» . Πριν τις εκλογές το σύστημα «ξύπνησε». Το κέντρο επιθυμεί μετάγγιση  των λαθρομεταναστών και αυτό είναι προεκλογικό ζήτημα. Ανακοινώθηκε-προ τριημέρου- στους περιφερειάρχες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι μεταξύ των περιφερειών της χώρας στις οποίες προτίθεται να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, περιλαμβάνεται και η περιφέρεια μας . Η Διοίκηση της περιφέρειας και ο κ. Γιαννακίδης  τηρούν σιγή ιχθύος.   Δυστυχώς, παρά τις άκαιρες κραυγές που προηγήθηκαν, σε λίγο θα βρισκόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα. Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της ανεπάρκειας και της αδράνειας, που διαπερνά τα πάντα. 

Αντιδρούμε στην εγκατάσταση κέντρων  παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας γιατί:

  • Δυστυχώς είναι μια ακόμη αποσπασματική και αποτυχημένη πολιτική προσπάθεια, ένα επικίνδυνο πειραματισμό σε βάρος των κοινωνίας μας. 
  • Με κέντρα κράτησης δεν λύνεται το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, όταν όλες οι συνολικές πολιτικές πάνω σ’αυτό απέτυχαν και καρκινοβατούν και όταν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης , σε ένα πρόβλημα κυρίως δικό τους, προτάσσουν τα στενά εθνικά τους συμφέροντα.
  • Η παραμεθόρια περιφέρειά μας, είναι ήδη βαρύτατα επιβαρυμένη, παγιώθηκε-δυστυχώς- ως πύλη εισόδου  του μεγάλου όγκου των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Οι τοπικές κοινωνίες είναι ήδη βαθιά    πληγωμένες από την ανασφάλεια, την μετανάστευση των νέων και δεν αντέχουν άλλα βάρη και πειραματισμούς.  

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, πρώην νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης έντονα προβληματισμένος, για την πορεία του τόπου σχολίασε:

«Μια από τα ίδια. Επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της περιοχής. Ο κ. Γιαννακίδης , η περιφέρεια, που δεν γνωρίζουμε σε τι συμφώνησε  με το Υπουργείο, δεν πείθει , δεν μπορεί να προστατεύσει τον τόπο μας. Αρκείται σε φραστικές κορώνες, χωρίς αποτελέσματα. Στο μεταξύ ο κατήφορος συνεχίζεται. Η απερχόμενη κυβέρνηση, επιχειρεί να μας φορτώσει τα κέντρα ,αφού επί 2,5 χρόνια δεν έπραξε τίποτε,  αναζητώντας κομματικό άλλοθι απέναντι στους οργισμένους πολίτες βεβαρυμμένων συνοικιών της Αθήνας και, ταυτόχρονα, και ένα καλό αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τα καυτά προβλήματα της φτώχειας και της ανέχειας.»

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr