Κοντά στην πλήρη κατάληψη της Χομς ο Συριακός Στρατός

29 Ιουλίου 201303:45

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη παραστρατιωτικών και της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, κατέλαβε την Κυριακή το μεγαλύτερο μέρος της συνοικίας Χαλντιγέ, μια από τις μεγαλύτερες στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, ένα μήνα μετά την έναρξη της επιχείρησής του εναντίον αυτής της θέσης των ανταρτών.

Η κατάληψη της Χαλντιγέ, που είχε γίνει σύμβολο της εξέγερσης εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ, σημαίνει ότι πλέον το καθεστώς δεν έχει παρά μερικούς θύλακες της Χομς να εκκαθαρίσει ως την πλήρη ανακατάληψη της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας και «πρωτεύουσας της επανάστασης» για τους αντικαθεστωτικούς.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι ο στρατός ελέγχει «το 80%» της συνοικίας και εικόνες που απεικονίζουν πτώματα, κατά τα φαινόμενα ανταρτών, ανάμεσα σε κατεστραμμένα κτίρια.

Περίπου επτά συνοικίες της παλαιάς πόλης της Χομς συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

www.protothema.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr