Κομοτηνή: Επεισόδιο στο ΕΣΚΙ Τζαμί

10 Ιουλίου 201618:49

Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες. Στην Κομοτηνή την ώρα που ο νόμιμος ιμάμης Τζιχάν βρισκόταν στο Εσκί Τζαμί, πήγε εκεί ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet)  και θέλησαν να κάνουν γυρίσματα μέσα στο τζαμί.

Ο Τζιχάν τους ενημέρωσε πως δεν επιτρέπεται μέσα στο συγκεκριμένο τζαμί αυτό και επειδή προφανώς οι άλλοι δεν πείθονταν έφυγε προς την μουφτεία για να τους προσκομίσει και την σχετική νομοθεσία. Επίσης ενημέρωσε και τον Σελίμ Ισά-πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής

Ο Σελίμ πήγε αμέσως εκεί, διέκοψε το γύρισμα που μόλις είχε αρχίσει και τους επισήμανε πως κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον ψευδομουφτή Σερίφ ο οποίος εξοργισμένος από την εξέλιξη ήταν άκρως προκλητικός απέναντι στον Σελίμ, του είπε πως ¨Να πεις στα αφεντικά σου τους Έλληνες πως δεν θα τους κάνουμε την χάρη¨, ενώ άρχισε να τον σπρώχνει προκλητικά ! Ευτυχώς ο Σελίμ κράτησε την ψυχραιμία του και με την παρέμβαση του τηλεοπτικού συνεργείου (!!!) ο ψευδομουφτής ηρέμησε και τελικά έφυγε από εκεί (με την ουρά στα σκέλια).

Να σημειώσουμε εδώ ότι για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Δηλαδή να μην επιτρέψουν στον ψευδομουφτή να αλωνίζει εκεί μέσα. Και αυτό βέβαια είναι κάτι που ως Ελλάδα το οφείλουμε στον Σελίμ Ισά !

tourkikanea.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr