Κομισιόν: “Απερίσκεπτη η απόφαση για την ΕΡΤ”

14 Ιουνίου 201311:57

Η Κομισιόν, δια στόματος του αρμόδιου Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς, καταδικάζει έντονα το κλείσιμο της ΕΡΤ και καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της, μιλώντας για ένα “ισχυρό χτύπημα σε έναν πυλώνα της Δημοκρατίας”.

“Η αιφνίδια απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να κλείσει την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ είναι ένα απερίσκεπτο βήμα” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Καταργώντας ακόμη και προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα περιορίζει τον πλουραλισμό των ΜΜΕ, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην πληροφόρηση, και δίνει βαρύ πλήγμα σε ένα βασικό πυλώνα της δημοκρατίας”, σημειώνει.

“Η απόφαση στέλνει ένα μήνυμα ωμότητας στα μέσα ενημέρωσης και αναμοχλεύει την ένταση σε μια χώρα που ήδη υποφέρει από μια σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση” προσθέτει και καταλήγει: “Καλώ την κυβέρνηση να ανακαλέσει και να σταματήσει να ενεργεί με τρόπο που περιορίζει απαράδεκτα την ελευθερία των δημόσιων ΜΜΕ” .

Σημειώνεται ότι προ ημερών και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο πρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν αποστασιοποιήθηκε από την επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, μιλώντας για κυβερνητική απόφαση.

Παράλληλα ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έχει την αρμοδιότητα να ενεργήσει προς τη μείωση του Δημοσίου.

Πηγή : nooz.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr