Κλείνει ο τομέας Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ λόγω οικονομίας. Διαμαρτυρίες των Γονέων για την Περιφ. Διεύθυνση

26 Νοεμβρίου 201513:50

Έντονες οι διαμαρτυρίες των Γονέων στο 10 ΕΠΑΛ για το γεγονός ότι κλείνει η ειδικότητα Γεωπονίας του σχολείου, για λόγους οικονομίας, καθώς το τμήμα δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό των 20 ατόμων αλλά μικρότερο.

Οι Γονείς και οι μαθητές που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Ξάνθης, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους. Όμως ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Τοπαλίδου, γονείς και μαθητές θεωρούν υπεύθυνο τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη και ζητούν να ανακαλέσει την απόφασή του για κλείσιμο της ειδικότητας.

Όπως σημειώνουν, εναπόκειται στον ίδιο να επιλύσει το θέμα άμεσα και σημειώνουν ότι η λειτουργία του τμήματος δεν επιβαρύνει το σχολείο ή το Υπουργείο καθώς οι εκπαιδευτικές ανάγκες του τμήματος καλύπτονται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Επέδωσαν ψήφισμα, ενημερώθηκαν οι βουλευτές και στηρίζουν

Γονείς και μαθητές επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ξεκινούν εκστρατεία για ενημέρωση των φορέων. Παράλληλα ενημέρωσαν τους βουλευτές του Νομού, οι οποίοι και υποστηρίζουν το αίτημά τους για συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος.

Αναμένεται και η αντίδραση της Περιφερειακής Διεύθυνσης για το θέμα που έχει προκύψει.
20151126_121116

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr