Κλείνει το δωρεάν πάρκινγκ απέναντι από το ΙΚΑ; Τη Δευτέρα αποφασίζεται η τύχη του

8 Ιανουαρίου 201616:05

Σχεδόν οριστική φαίνεται είναι η απόφαση για την παύση της λειτουργίας του ελεύθερου πάρκινγκ απέναντι από το ΙΚΑ.

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας, όπου ανήκει ο χώρος, δεν είναι πολιτική αλλά επιβάλλεται για τυπικούς λόγους. 

Λίγο πριν το τέλος του προηγούμενου χρόνο η ιδιώτης που εκμίσθωσε το δημοτικό πάρκινγκ με εξώδικό της ζήτησε τη διακοπή της λειτουργία του χώρου, μετά το οποίο  οι νομικοί διαπίστωσαν πως με το ισχύον νομικό καθεστώς δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης, λόγω προδιαγραφών,  αλλά μόνο ως κλειστός χώρος για υπηρεσιακά οχήματα.

gery_ika

Παρέμβαση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων

Πρόσφατα παρενέβη και η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων θεωρώντας ότι η συνέχιση του λειτουργίας του επιβαρύνει τον περιβάλλοντα χώρο των κτισμάτων που υπάρχουν και που είναι, ως γνωστό, διατηρητέα. Έτσι τη Δευτέρα αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη, που φαίνεται να μην έχει άλλη επιλογή, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν.

Ο χώρος είχε ανοίξει από την Παλιά Νομαρχία για να ανακουφίσει την πόλη παρέχοντας μεγάλο αριθμό δωρεάν θέσεων στάθμευσης. Όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως η διακοπή της λειτουργίας του είναι αναγκαστική.

 IMG_0326 IMG_0325 IMG_0323 IMG_0321 IMG_0322 IMG_0319 IMG_0318 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr