Κλείνει η Καρδιολογική του Νοσοκομείου Ξάνθης ! Έμεινε χωρίς κανένα μόνιμο γιατρό

27 Φεβρουαρίου 201500:12

Η άδεια άνευ αποδοχών της Διευθύντριας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης ήταν το τελευταίο χτύπημα στην εύθραυστη ισορροπία της Κλινικής και, αν δεν συμβεί κάτι δραματικό, η Κλινική οδηγείται στην αναστολή της λειτουργίας της. Για τη λειτουργία της Κλινικής απαιτείται η ύπαρξη ενός τουλάχιστον γιατρού Επιμελητή Α΄ή Διευθυντή, τρόπος με τον οποίο λειτούργησε μέχρι σήμερα έστω και οριακά αλλά δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Η κατάσταση έχει προκαλέσει ένα νέο “συναγερμό” στο Νοσοκομείο της Ξάνθης για την εξεύρεση λύσης ενώ το πρόβλημα προκύπτει εν μέσω κυβερνητικής αλλαγής και ακινητοποιημένων των μηχανισμών διοίκησης στο Υπουργείο Υγείας, ήδη εδώ και αρκετούς μήνες.

 Διοικητής του Νοσοκομείου Θανάσης Πάσχου ανέφερε ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί λύση και ήδη έχει ειδοποιήσει την ηγεσία της ΔΥΠΕ και τους Διοικητές των γειτονικών Νοσοκομείων για να υπάρξει έκτακτη συνάντησή τους, με ζητούμενο την απόσπαση ενός μόνιμου γιατρού, αρχικά, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με το Διοικητή του Νοσοκομείου επικοινώνησαν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ξάνθης και ήδη υπήρξε συνομιλία τους με την ηγεσία του Υπουργείου και τον Αν. Υπουργό Α. Ξανθό για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι εξελίξεις.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr