To KKE Ξάνθης για Τσίπρα: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι

13 Νοεμβρίου 201723:12

Σύμφωνα με πληροφορίες εργασιακούς χώρους μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου με επιχειρήσεις στις 4 άκρες του πλανήτη πρόκειται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός και υπουργοί την Τρίτη το πρωί στην Ξάνθη.

                Ήδη, τα προηγούμενα χρόνια υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και στελέχη της ΝΔ επισκέφτηκαν μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής (υπουργός Περιβάλλοντος Τσιρώνης στη SUNLGHT στην  Κομοτηνή το 2016, ο Υπουργός Εθν. Άμυνας Δ. Βίτσας την EVALUE  το 2017, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρης το 2016 τα Θερμοκήπια στο Εράσμιο και στο Ερατεινό, στα οποία πήγε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης το 2017).

Αφού διαλύσανε κάθε εργασιακό – ασφαλιστικό δικαίωμα, αφού κατοχυρώσανε το αίσχος των 586 και 511 ευρώ και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις έρχονται να «επιθεωρήσουν» πώς πάνε τα κέρδη

 των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

                Άλλωστε η εμπειρία και της Ξάνθης αποδεικνύει πως η συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων έγινε  για την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.. Πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων που με αίμα και θυσίες, μέσα από ταξικούς αγώνες κατέχτησαν οι προηγούμενες γενιές χτίζεται το αφήγημα της «δίκαιης» ανάπτυξης που θα φέρει πολλαπλασιασμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων

                «Ανάπτυξη»  με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, νέες θέσεις εργασίας δε βιώνουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ, της SUNLIGHT, της E VALUE;

                Κι όμως αυτή η «ανάπτυξη»  σημαίνει πως την ώρα που η κερδοφορία αυτών των κολοσσών για τα μέτρα της ελληνικής οικονομίας γνωρίζει μεγάλη αύξηση (ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ 4,6 εκατομμύρια ευρώ κέρδη εξαμήνου 2017, COSMOTE E VALUE 4,7  εκατομμύρια κέρδη το 2016, συστήματα SUNLIGHT 5,2 εκατομμύρια ευρώ κέρδη το ά εξάμηνο του 2017) οι όροι εργασίας είναι οι μηνιαίες συμβάσεις με 6ωρα στο βασικό μισθό στην E VALUE , οι νέες θέσεις εργασίας στα ΠΛΑΣΤΙΚΑ είναι με το βασικό και για νέους κάτω των 25 με 511 ευρώ, η αλλαγή ασφάλισης σε ΕΦΚΑ σήμανε μείωση περίπου 10% στο μισθό των εργαζομένων στα ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ενώ τους χειμερινούς μήνες δεκάδες εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της «εξόδου», οι 130 νέες θέσεις εργασίας στη SUNLIGHT έγιναν με το βασικό μισθό, ενώ η μείωση ~15% που είδαν στο μισθό τους οι παλιοί εργαζόμενοι το 2012 στο όνομα της κρίσης, τώρα δεν επιστρέφει στο όνομα της «ανάπτυξης».

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της Ξάνθης.

Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης έχει ως προϋπόθεση τους τσακισμένους μισθούς, τα τσακισμένα δικαιώματα. Χτίζεται πάνω στην απάνθρωπη εντατικοποίηση της δουλειάς που πολλές φορές έχει αποτέλεσμα επαγγελματικές ασθένειες, σακάτεμα εργαζομένων, ακόμα και το θάνατο. Το 2016 73 εργάτες δεν γυρίσανε στο σπίτι τους, πριν λίγες μέρες η εργατική τάξη και του νομού μας θρήνησε ένα νεκρό συνάδελφο.

Απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουμε κάθε μέρα, τον παραλογισμό εμείς που παράγουμε αμύθητο πλούτο με τη δουλειά μας να μην μπορούμε να ζήσουμε την οικογένειά μας με βάση τις δυνατότητες που δίνει η εποχή, ενώ οι νεότεροι ούτε καν να σκέφτονται με τους μισθούς που παίρνουν να ανοίξουν σπιτικό, πρέπει να το πάρουμε αλλιώς.

Να γυρίσουμε την πλάτη στο πολιτικό προσωπικό των αφεντικών μας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – κεντροαριστερά μέχρι τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Η λογική του μικρότερου κακού οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο.

Τώρα να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δε συμφωνούμε σε όλα μαζί του, να συμμετέχουμε στους ταξικούς αγώνες, να κάνουμε πέρα τους εργατοπατέρες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που κυριαρχούν σε Εργατικά Κέντρα, επιχειρησιακά σωματεία.

Να πάρουμε μέρος στον αγώνα για ανάκτηση των απωλειών των χρόνων της κρίσης, να συγκρουστούμε με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη κοινωνία όπου αφέντες στον πλούτο θα είμαστε εμείς που τον παράγουμε.

Όταν δεκαετίες πριν έγινε πραγματικότητα μια κοινωνία με μηδενική ανεργία, ασφάλιση – παιδεία –υγεία – στέγαση – ρεύμα –νερό  – διακοπές για όλους,  μια κοινωνία που δεν είχες το άγχος πότε θα απολυθείς , ήταν δική σου επιλογή πότε θα κάνεις οικογένεια γιατί το 2017 αυτό να θεωρείται ουτοπία; Ας αναρωτηθεί ο καθένας και η καθεμιά γιατί να ενισχύεται ο αντικομμουνισμός αφού ο σοσιαλισμός είναι κάτι ξεπερασμένο όπως μας λένε; Φοβούνται ότι οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν το σημερινό αρνητικό συσχετισμό και να ξαναβρούν το δρόμο που βγάζει στο ξέφωτο, μακριά από το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr