Το ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλει προσαγωγές σε αφισοκόλληση του «Πέλοτο» στην Ξάνθη

9 Μαρτίου 201610:30

 Για ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης μιλά σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Ξάνθης και καταγγέλει προσαγωγές κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης τη Δευτέρα από τη συλλογικότητα «Πέλοτο»

Αναλυτικά, αναφέρει:

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης από μεριάς των αστυνομικών δυνάμεων, απέναντι σε αγωνιστές που συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας 7/3 στην αφισοκόλληση της πολιτικής συλλογικότητας «Πέλοτο». Πιο συγκεκριμένα, μετά την «καθιερωμένη» εξακρίβωση στοιχείων προχώρησαν σε επιλεκτικές προσαγωγές των άτομων που κρατούσαν το υλικό της αφισοκόλλησης. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της αστυνομικής επιχείρησης, προσήγαγαν πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό και απαίτησε να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες.

Με αυτό το γεγονός, επαναφέρεται στο προσκήνιο το «αδίκημα» της αφισορύπανσης και της «παράνομης» αφισοκόλλησης, στην ουσία η δίωξη της πολιτικής αφίσας, το χτύπημα του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης πολιτικών απόψεων. Γιατί το «αδίκημα» που διέπραξαν οι συγκεκριμένοι αγωνιστές ήταν να καταγγείλουν –μέσω της συγκεκριμένης αφίσας- τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» την Παρασκευή 11 Μάρτη, την καταστρατήγηση δηλαδή εργασιακών δικαιωμάτων με την αυθαίρετη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12 το βράδυ!

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια περιστατικά καθόλου μεμονωμένα δεν είναι. Εντάσσονται σε μια συνολική προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής όποιου θελήσει να αγωνιστεί ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Ξέρουμε πως η πολιτική παρέμβαση είναι κάτι που τους ενοχλεί, για αυτό το λόγο προσπαθούν να τη βγάλουν στην «παρανομία». Για αυτό προωθούν και εντείνουν το κλίμα φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, αλλά και τον νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο που έχουν στα σκαριά. Πολιτική που καθόλου δεν άλλαξε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κινείται στα ίδια μονοπάτια με τους προκατόχους της.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και να υπερασπιστούμε στην πράξη το δικαίωμά μας στην πολιτική παρέμβαση με κάθε μέσο που έχουμε στα χέρια μας. Με την αφισοκόλληση, το μοίρασμα κειμένων, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Να δώσουμε απάντηση στο κλίμα τρομοκράτησης που θέλουν να επιβάλλουν. Να βάλουμε μπροστά την κατεύθυνση της Αντίστασης και της Διεκδίκησης, για να πυκνώσουν οι γραμμές του Αγώνα, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, και όποιου τάσσεται με τη μεριάς τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr