Η κυβέρνηση Ερντογάν διαφημίζει τα Κατεχόμενα ως «ιδανικό τουριστικό προορισμό» για όλο τον χρόνο

20 Φεβρουαρίου 201717:16

Η φράση θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο ιδιότυπο… προσκλητήριο εποικισμού. Δημοσιεύτηκε, ωστόσο, στην έγκυρη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet» ως… άρθρο γνώμης.

«Η Βόρεια Κύπρος θα έπρεπε να εξερευνηθεί εκ νέου, ιδιαίτερα από τους πολίτες της Τουρκίας», καταλήγει ο αρθρογράφος, απευθύνοντας πρόσκληση σε όσους από τους συμπατριώτες του «δίνουν προτεραιότητα στις ειρηνικές συνθήκες διαβίωσης και την ασφάλεια» να επισκεφθούν τα Κατεχόμενα για διακοπές προσωρινές ή… μόνιμες.

Κάπως «έτυχε» και τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν τις τελευταίες ημέρες να «διαφημίζουν» τα Κατεχόμενα ως ιδανικό τουριστικό προορισμό για Τούρκους. Διόλου τυχαία, ακριβώς την ίδια ώρα, πίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού το καθεστώς Ερντογάν αξιώνει (προκειμένου να συναινέσει σε μια συμφωνία) οι τέσσερις ελευθερίες μετακίνησης εντός της ΕΕ να ισχύουν σε μια μελλοντικά επανενωμένη Κύπρο και για τα 75 εκατ. πολιτών-υπηκόων της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Via Diplomacy

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr