“Κοιτάζοντας τον ουρανό” τα παιδιά της Σταυρούπολης, ταξίδεψαν σε μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική διαδικασία.

22 Οκτωβρίου 201602:09

Μια ιδιαίτερη ημέρα πολιτισμού γεύτηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Λογοτεχνίας, των Αρχαίων Ελληνικών από μετάφραση και της Νεοελληνικής Γλώσσας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδέχτηκαν στο χώρο τους τους ηθοποιούς του θεάτρου Ανατολικά Του Νέστου και παρακολούθησαν την παράσταση «Κοιτάζοντας τον Ουρανό».

Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” είναι μια σύνθεση κειμένων, ζωντανή απεικόνιση των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δάσκαλος Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα στα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στα σχολεία των εξαθλιωμένων περιοχών της επαρχίας της Νάπολης.

Το έργο  βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αποτυπώνοντας την αλήθεια των παιδιών μέσω των γραπτών τους, πολλές φορές με πίκρα και απογοήτευση, μα πάντα με αυτό το αφοπλιστικό χιούμορ που σε κάνει να λες «γι’ αυτό αγαπώ αυτή τη δουλειά» (είτε είσαι δάσκαλος είτε ηθοποιός), με μια απίστευτα πρωτόγνωρη, δημιουργικά ανεπανάληπτη, διαδικασία

20161019_115924

Είναι ένα έργο που ουσιαστικά άντλησε την έμπνευσή του μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, από υλικό που προέρχεται από τις εκθέσεις των μαθητών και τη γενική δράση και σκέψη του σχολείου.

“Αντικρίζοντας τα μάτια και τις αντιδράσεις των μαθητών μας, συνομιλώντας μαζί τους, αντιλαμβανόμενοι τη διαδραστική επιρροή της παράστασης και τα κέρδη που αποκόμισαν, ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να προγραμματίσουμε κάτι ανάλογο στο πεδίο του πολιτισμού.” καταλήγει η ενημέρωση από τη Διευθύντρια του  Γυμνασίου  της Σταυρούπολης κα. Π. Καρατζόγλου.

Φωτογραφίες: Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr