“Κοιτάζοντας τον ουρανό” στο θέατρο Ανατολικά Του Νέστου

6 Νοεμβρίου 201616:15

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο θέατρο Ανατολικά Του Νέστου θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Κοιτάζοντας τον ουρανό” .

Το έργο

Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” είναι μια σύνθεση κειμένων, ζωντανή απεικόνιση των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δάσκαλος Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα στα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στα σχολεία των εξαθλιωμένων περιοχών της επαρχίας της Νάπολης.
Τα παιδιά βιώνοντας συνθήκες ακραίας φτώχειας αντιμετωπίζουν ως εχθρικό το σχολείο, που δεν είναι παρά ένα γρανάζι στη μηχανή που ελέγχει η μαφία. Ο Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, ένας δάσκαλος με όραμα και φαντασία, προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα παιδιά το σχολείο δίνοντάς τους τα εφόδια για ένα μέλλον που προδιαγράφεται δύσκολο.
Το “Κοιτάζοντας τον ουρανό” βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά αποτυπώνοντας την αλήθεια των παιδιών μέσω των γραπτών τους, πολλές φορές με πίκρα και απογοήτευση, μα πάντα με εκείνο το αφοπλιστικό χιούμορ των παιδιών.
koitazontas-ton-ourano2

Συντελεστές της παράστασης
Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Λειβαδίτης
Σκηνοθεσία – Επιλογή κειμένων: Αναστασία Σαλαμπάση
Κινησιολογική επιμέλεια – Χορογραφίες: Πολυξένη Καρακατσάνη
Μουσική επιμέλεια: Αναστασία Σαλαμπάση
Επιμέλεια ήχου / φωτισμών : Γιώργος Αποστολίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Βασίλης Λειβαδίτης , Πολυξένη Καρακατσάνη , Αναστασία Σαλαμπάση , Γιώργος Μπάντεμιτς

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 20:00, από 12/11 στο θέατρο ¨Ανατολικά του Νέστου”, Βελισαρίου 26
Τηλέφωνα για κρατήσεις θέσεων: 6948180583, 6973498913

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr