Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία είναι ο βασικός μας αντίπαλος»

30 Μαΐου 201617:58

«Ο λαϊκισμός, η δημαγωγία είναι ο βασικός μας αντίπαλος. Η χώρα μου ζει τα αποτελέσματα μιας λαϊκιστικής πλάνης, η οποία μας οδήγησε σε ασφυκτικές καταστάσεις για την οικονομία και την κοινωνία». Αυτό τονίζει σε άρθρο του στην ελληνική έκδοση της «The Huffington Post», ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης στο άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται και στη γερμανική έκδοση του site, προσθέτει πως «διανύουμε μια περίοδο οξείας κρίσης, της βαθύτερης που βίωσε η Ευρώπη μεταπολεμικά. Αυτό έχει δώσει την ευκαιρία σε κάποιους να χλευάζουν το φιλοευρωπαϊκό μήνυμα και δυστυχώς αυτή η όξυνση πρόσφερε γόνιμο έδαφος στο σπόρο της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Αυτά δεν χωράνε σε μας».

«Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η δεκαετία που διανύουμε είναι εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της Ένωσης καθώς θεμελιώδεις αξίες αμφισβητούνται. Αποφάσεις που θα ληφθούν στις μέρες μας θα διαμορφώσουν το περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας και θα γράψουν ένα νέο κομμάτι στα βιβλία Ιστορίας του μέλλοντος. Τι θα λέει όμως για μας αυτό το κεφάλαιο; Ποιο ρόλο έπαιξε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την περίοδο που ο λαϊκισμός παρουσίαζε εύκολες λύσεις, ο ρεαλισμός βαφτίστηκε ‘’ανήθικος’’, και η μέθη των μεγάλων υποσχέσεων αλλά και της βραχείας μνήμης παρέσυρε πολίτες αλλά και χώρες – μέλη της Ένωσης;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Στις μέρες μας η κοινωνική αλληλεγγύη αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο γιατί είναι κρίσιμη προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπληρώνει «οφείλουμε στην πράξη να αποτελεί πρωταρχική αξία ώστε οι κοινωνίες μας να δίνουν ευκαιρίες στους πολλού, δικαιώματα και προοπτικές σε όλους τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ε.Λ.Κ. σημειώνει ότι «είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτή η επιλογή των πολιτών δείχνει την πορεία που θέλουν να χαράξει στο μέλλον η Ευρώπη» και προσθέτει πως «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα παραμένει λαμπερός φάρος που κρατάει το Ευρωπαϊκό όραμα της μεγάλης Ένωσης ζωντανό και σε σταθερή τροχιά».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr