Κύπρος: Νεκρός και δεύτερος πυροσβέστης στη μάχη με τις φλόγες

21 Ιουνίου 201610:46

Έχασε τη ζωή του και δεύτερος δασοπυροσβέστης, μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου, το οποίο συμμετείχε στην τεράστια κινητοποίηση των κυπριακών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου.

Πρόκειται για τον 44χρονο Μάριο Αριστοτέλους, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από το δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη 49χρονος δασοπυροσβέστης.

Στο μεταξύ σε ύφεση βρίσκονται κάποια από τα μέτωπα της πυρκαγιάς, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο η πύρινη λαίλαπα, η οποία για τρίτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην περιοχή της Σολέας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Ανδρέας Χρίστου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικρατεί άπνοια, γεγονός το οποίο διευκολύνει το έργο της πυρόσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από τα 16 πτητικά μέσα της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από την πυρκαγιά έχουν καεί μέχρι στιγμής 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Πηγή: Τα Νέα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr