Κύπρος: Αναγνώριση των Κατεχομένων μέσω ποδοσφαίρου!

5 Νοεμβρίου 201319:30

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και η τουρκική Ένωση ποδοσφαίρου Κύπρου (CFTA) υπέγραψαν σήμερα στη Ζυρίχη μια προσωρινή ρύθμιση για το ποδόσφαιρο στη Μεγαλόνησο, η οποία έχει ως στόχο να διευκολυνθεί η πρόοδος του ποδοσφαίρου στο νησί, έπειτα από περισσότερες από πέντε δεκαετίες διαχωρισμού.

Η τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ενταχθεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία, σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΚΟΠ. Η ΚΟΠ θα είναι πλέον το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, καθώς επίσης και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.

Επιπλέον, η κυπριακή Ομοσπονδία θα συνεχίσει να είναι μέλος της FIFA και της UEFA, και το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, καθώς επίσης το όργανο, το οποίο είναι υπεύθυνο για διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.

Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών.

Την άποψη πως η ΚΟΠ και η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία, με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, επισήμανε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι υπέροχο. Χαιρετίζω τις δύο πλευρές για την αποφασιστικότητα και το θάρρος τους να φτάσουν σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει. Ως πρόεδρος της UEFA, είμαι ευτυχής γι’ αυτό που έχει γίνει σήμερα».

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr