Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θράκη. Παλιά οχήματα και έλλειψη προσωπικού

1 Δεκεμβρίου 201422:26

Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για την ισοπεδωτική πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν τις ελλείψεις που υφίσταται ο στόλος του ΕΚΑΒ σε όλη την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται καθημερινά η κάλυψη αναγκών των πολιτών.

«Το νούμερο ένα πρόβλημα που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή και χρίζει άμεσης λύσης, σε συνδυασμό βέβαια και με το αβέβαιο μέλλον, είναι ο πεπαλαιωμένος στόλος των ασθενοφόρων μας και το ελλιπές προσωπικό, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί δραματικά λόγω συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι από 33 διασώστες που απαιτούνται, λειτουργούμε με 23.» τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θράκης. δια στόματος του Α. Τερζή, Προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Θράκης.

Ο ίδιος προσθέτει πως σημαντικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ασθενοφόρα για την κάλυψη της περιφέρειας.

«Ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων είναι πλέον επιτακτικός και καμία κρίση, κανένα μνημόνιο, καμία Τρόϊκα και καμία ηττοπαθής κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμποδίσει. Ίσως ακούγεται ρομαντικό, αλλά πιστεύουμε ότι ένα αρραγές κοινωνικό μέτωπο, μπορεί να φέρει την Άνοιξη και να διώξει τον πολιτικό Χειμώνα, που τα τελευταία χρόνια μας περιβάλει πανταχόθεν.» αναφέρεται στη σχετική τους ανακοίνωση.

Έτσι οι λέξεις «ζωή», «αύριο», «αξιοπρέπεια», «τιμή» και «πατρίδα» θα αποκτήσουν πάλι το νόημα που έχουν χάσει. Δεν είμαστε επαίτες, αλλά απαιτούμε ο τομέας της υγείας να μη συρρικνωθεί άλλο για να μη θρηνήσουμε τον χαμό και άλλου συνανθρώπου μας (όπως στη Σάμο), λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Κάτω λοιπόν τα χέρια από την υγεία, γιατί η υγεία είναι δώρο Θεού και σ’ αυτόν μόνο θα λογοδοτήσουμε.» , καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θράκης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr