Κινητοποιήσεις εργαζόμενων στην Εγνατία Οδό κατά της παραχώρησης της εταιρείας

6 Σεπτεμβρίου 201908:58

Φυλλάδια με τα οποία θα γνωστοποιούν την εναντίωσή τους στην παραχώρηση της Εγνατίας οδού, θα διανείμουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας στα διόδια των Μαλγάρων, το Σάββατο 7/9, κατά τις ώρες 8-9.30 το πρωί.
Έτσι, κατά την ημέρα εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα εκφράσουν την αντίθεσή τους, διεκδικώντας: “ακύρωση των σχεδιασμών παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, διατήρηση του ύψους των διοδίων σε επίπεδο κοινωνικά αποδεκτό, χρήση των μεγάλων πλεονασμάτων από τα έσοδα διοδίων σε αναπτυξιακά έργα στη Βόρεια Ελλάδα και αξιοποίηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στην ανάπτυξη και διαχείριση υποδομών”.

Παράλληλα, με σημερινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι της Εγνατίας Οδού, ενημερώνουν ότι θα δώσουν δυναμικό “παρών” στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 18.00, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, με κεντρικό σύνθημα “Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ζωή και όχι επιβίωση”.
    Στόχος τους είναι να διαδηλώσουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, την εναντίωσή τους “σε πολιτικές υποβάθμισης των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων” και να διεκδικήσουν “την αύξηση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης και την ενίσχυση της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων”.    

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr