Κινητοποίηση για την πορεία ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, στην Ξάνθη το Σάββατο.

13 Δεκεμβρίου 201300:22

“Στόχος της καμπάνιας είναι να σταματήσουν να υπάρχουν οι χώροι κράτησης και βασανισμού ανήλικων και ενήλικων ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα” είπε ο Β. Μορέλλας από την ΚΑΡ

“Συνήθως μιλάμε για τις άθλιες συνθήκες” ανέφερε ο Θ. Μαρβάκης, καθηγητής στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ και προσέθεσε “Η αντίθεσή μας ξεκινά όμως από το γεγονός της ύπαρξης τους, από τη θεώρηση πως ομάδες του πληθυσμου μπορούν να κρατούνται χωρίς δίκη με ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

“Η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν από τους μετανάστες” είπε ο Κ. Τορπουζίδης από την ΚΕΕΡΦΑ και έκανε λόγο για προσαγωγές ανθρώπων λόγω χρώματος και φυλής που στόχο έχει τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας αλλά και την ένταση της καταστολής στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. “Καλούμε όλο το κόσμο να πάρει θέση. Ο κίνδυνος του ναζισμού είναι μπροστά μας” είπε και προσέθεσε: “Ξεκίνησε από τους μετανάστες, εγινε προσπάθεια να επεκταθεί στους εξαρτημένους από τα ναρκωτικά και θα επεκταθεί σε εκείνους που είναι επικίνδυνοι για τα μνημόνια και τη πολιτική τους”.

Από την πλευρά του ο Κ. Τσιτσελίκης, καθηγητής στο Πανεπιστημίο Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, έκανε λόγο για στέρηση της ελευθερίας η οποία δεν έχει κανέναν στόχο καθώς οι αρχές γνωρίζουν εκ των προτέρων πως η απέλαση των ανθρώπων αυτών είναι αδύνατη. “Το ερώτημα είναι γιατί κρατουνται” είπε. “Στη πράξη έχουμε 6 νέα κέντρα κράτησης στα οποία στοιβάζονται άνθρωποι χωρίς θέρμανση, χωρίς σωστή διατροφή. Μάλιστα επειδή δεν χωρούν στα κέντρα κράτησης κρατούνται τελικά και σε άλλα κέντρα που είναι στη παραμεθόριο τα οποία υποτίθεται πως είναι κέντρα μόνο υποδοχής” προσέθεσε και υπογράμμισε επιπλέον πως δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα που να μην κρατούνται μετανάστες προς απέλαση. “Πρόκειται για ένα δίκτυο χώρων κράτησης που δημιουργεί ένα εύλογο ερώτημα” είπε και προσέθεσε πως σε αυτούς τους μετανάστες δίνονται χαρτιά τα οποία τους καλούν να εγκαταλείψουν την χώρα, όμως αυτά τα χαρτιά δεν είναι ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόκειται για μια “κυκλικότητα στέρησης της ελεύθερίας” κατέληξε.

Τη στήριξη και συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Βουλής εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Γαϊτάνη και υπογράμμισε πως ο αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός αγώνας συνδέεται με τον αντιμνημονιακό αγώνα . “Τα ονομάζουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης γιατί μας θυμίζουν τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κολαστήρια της χούντας” είπε. Επιπλέον εξέφρασε την άποψη πως οι μετανάστες δεν είναι βάρος αλλά αντίθετα έχουν προσφέρει στην ελληνική οικονομία ενώ υπογράμμισε: “Βάρος είναι η κυβέρνηση και τα συμφέροντα που δεν φορολογούνται, εξαγοράζουν τη δημόσια γη έναντι πινακίου φακής και καταστρέφουν το περιβάλλον”. “Το εφαρμόζουν στους μετανάστες και μετά θα το εφαρμόσουν και σε εμάς” τόνισε και προσέθεσε: “Όπως με την άρνηση πρόσβασης πρώτα των μεταναστών και μετά των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις δολοφονίες μεταναστρών και τώρα του Π. Φύσσα”.

Για επιχειρήσεις σκούπα “κάτω από το χαλάκι” και αντιμετώπιση των ανθρώπων “σαν να ήταν σκουπίδια” έκανε λόγο η συντονίστρια της θεματικής δικαιωμάτων των Οικολόγων Πράσινων, Ε. Ιωαννίδου. “Τελικα σε τι διαφέρει η πολιτική της κυβέρνησης απ’ αυτή της Χρυσής Αυγής” διερωτήθηκε.

Οι κινητοποιήσεις

Τέλος σε σειρά δράσεων προχωρούν πλήθος αντιρατστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων με σκοπό να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και να δοθεί άσυλο σε όσους πρόσφυγες επιθυμούν να μείνουν στη χώρα και ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους/ες μετανάστες/τριες θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Αναλυτικά:

– Τετάρτη 11/12 22:00 Live + Party οικονομικής ενίσχυσης – Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών

– Πέμπτη 12/12 21:00 Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης – Ετεροτοπία

– Παρασκευή 13/12 18:00 προβολή-ενημέρωση 21:00 συναυλία οικονομικής ενίσχυσης – Προκάτ Πολυτεχνείο Ξάνθης

– Σάββατο 14/12 12:00μ πορεία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ξάνθης. Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ξάνθης. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 9:00πμ Αγ. Βενιζέλου

– See more at: http://left.gr/news/na-kleisoyn-ta-stratopeda-sygkentrosis-metanaston-kinitopoiisi-savvato-sti-xanthi#sthash.ATevUmoZ.dpuf

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr