Κινητοποίηση ενόψει της Απεργίας στις 19-20 Μαρτίου. Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων και Γενικές Συνελεύσεις.

17 Μαρτίου 201411:25

Όπως έγινε γνωστό από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς συλλόγους,  καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς και τους εργαζομένους της Ξάνθης, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαρτίου και ώρα 18:00 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης.

«Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της κυβερνητικής  πολιτικής των «ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ».Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δημοσίων υπηρεσιών.  Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία και την παιδεία.» αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου που καλεί τα τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων να ενημερώσουν τα μέλη τους και να μεριμνήσουν ώστε να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο.

Παράλληλα, το πρωί της ίδιας μέρας στις 7 π.μ. πραγματοποιείται έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης  ενόψει της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 και την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014,  με στόχο οι εργαζόμενοι στους Δήμους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενημέρωση και την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αυτή που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

” Τόσο το νέο σύστημα «αξιολόγησης» του προσωπικού που υποχρεωτικά πλέον θα στιγματίζει ως «ανεπαρκή» το 15% των εργαζομένων κάθε χρόνο, όσο και το άρθρο 43 που αφορά στον επανέλεγχο των διαδικασιών μετατροπής εργασιακής σχέσης σε περίπου 40.000 εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου, εντάσσουν στην μνημονιακή λογική συρρίκνωσης των Δημοσίων αγαθών και αθρόων ιδιωτικοποιήσεων και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η σπουδαιότητα των ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, σε συνάρτηση με το γεγονός πως στις 22 Μαρτίου 2014 απολύονται μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας οι συνάδελφοι Σχολικοί Φύλακες. αλλά και τις νέες αξιώσεις της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα 4.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έως το τέλος Μαρτίου 2014, κάνουν επιτακτική την ενεργοποίηση όλων μας.

 Καμιά συζήτηση δεν μπορεί να «σκαλώνει» στην απώλεια του μεροκάματου όταν ο αγώνας αφορά στην διάσωση του μισθού, στη διάσωση των θέσεων εργασίας. Καμιά δικαιολογία δεν δίνει «άλλοθι» σε κανέναν εργαζόμενο όταν το επόμενο στάδιο είναι το κοινωνικό περιθώριο και η εξαθλίωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!

Ο καθένας από εμάς σηκώνει βαρύ φορτίο. Μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να παλέψουμε για να αποτινάξουμε το ζυγό, να ξεφορτωθούμε την μνημονιακή πολιτική που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.” αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Γαλανόπουλος

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr