Κινητικότητα στην Πυροσβεστική Ξάνθης για την διενέργεια προληπτικών τεστ σε όλους τους πυροσβέστες

27 Ιουνίου 202009:15

Ολόκληρη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης θα υποβληθεί σήμερα σε προληπτικό έλεγχο για τον κορονοϊό, ύστερα από την ανακοίνωση ότι ένας πυροσβέστης βρέθηκε χθες θετικός. 

Τόσο οι πυροσβέστες όσο και το διοικητικό προσωπικό του τοπικού Σώματος θα εξυπηρετηθούν από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνει αποτύπωση της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού στους κύκλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ  η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

  • 22 νέα κρούσματα
  • Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων είναι η εξής: 1 στην Παραμυθιά, 1 στη Σύρο, 1 στη Ροδόπη, 1 στην Καστοριά, 1 στην Πέλλα, 3 στην Ξάνθη (2 στο Δήμο Μύκης και 1 στο Δήμο Ξάνθης) και 5 εισαγόμενα
  • 3343 συνολικά κρούσματα
  • κανένας νέος θάνατος
  • 191 άτομα έχουν χάσει συνολικά τη ζωή τους
  • 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
  • 119 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ
  • Έχουν διενεργηθεί 295851 τεστ για κορωνοϊό

Στη τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω:

covid-gr-daily-report-20200626

“Σήμερα ανακοινώνουμε 22 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3343, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα, 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.”

Παράταση των περιοριστικών μέτρων στη ΠΕ Ξάνθης

Σε επίσημη ανακοίνωση της η Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε και αναφέρει τα εξής:

Την παράταση ισχύος των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και συγκεκριμένα παρατείνονται:
· Η προσέλευση πολιτών σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Δημοτικά Καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού
· Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα Επιτρέπεται η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου υπό τον περιορισμό ότι οι πάγκοι των πωλητών θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ΄ ελάχιστο δέκα μέτρα (10m).
Αρμόδια για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας είναι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα εν λόγω περιοριστικά μέτρα στους ανωτέρω Δήμους της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ισχύσουν από την 26-06-2020 και ώρα 06:00 και για επτά (7) ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 03-07-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.
Ειδικότερα στην Κοινότητα Εχίνου, του Δήμου Μύκης της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ισχύει η υπ. αριθμ. 9441/25-06-2020 Απόφασή μας (ΑΔΑ: 6ΧΑ246ΜΤΛΒ-Γ3).

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ευχαριστεί θερμά τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ για το υψηλό και συνεχές ενδιαφέρον τους για την Ξάνθη, που σε κάθε στιγμή σηματοδοτεί την αντιμετώπιση και την άμεση λειτουργική λύση ζητημάτων που αφορούν, σε κάθε επίπεδο, στην κοινωνική και οικονομική ζωή, του τόπου.

Στην Ροδόπη ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των 390 δειγμάτων τα οποία ελήφθησαν στην Κομοτηνή την Τρίτη 23 Ιουνίου, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας και στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε Ροδόπης είναι τα 389 αρνητικά και 1 από αυτά θετικό στον κορωνοϊό. 

Από το ΠΓΝΑ μαθαίνουμε ότι στο νοσοκομείο, σήμερα, νοσηλεύονται 19 άτομα, πέντε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και 14 στη Μονάδα Covid-19. Ένα ακόμα εξιτήριο, το 55ο, και δύο νέες εισαγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφηκαν εχθές στο νοσοκομείο αναφοράς Αλεξανδρούπολης.Το εξιτήριο δόθηκε σε μία 36χρονη από το Αγίασμα Ροδόπης, μετά από 15νθήμερη νοσηλεία, ενώ τα δύο νέα κρούσματα αφορούν σε έναν 58χρονο και έναν 72χρονο, από τον Εχίνο και από την πόλη της Ξάνθης.Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε σήμερα πυροσβέστης της Ξάνθης και για αυτό κλείνει προληπτικά για απολύμανση το κτίριο της πυροσβεστικής. Την ίδια ώρα σε προληπτικά τεστ κορωνοϊού θα υποβληθούν όλοι όσοι εργάζονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr