Κίνα και Χονγκ Κονγκ θέλουν ελληνικές γούνες!

26 Μαρτίου 201313:37

Το άνοιγμα που κάνει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα προς την αγορά της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ έχει βοηθήσει σημαντικά και στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών ειδών γούνας. Ωστόσο, αναγκαία κρίνεται η κατοχύρωση εμπορικού σήματος και εμπορικού ονόματος.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο από τον γραμματέα οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων, Δημήτριο Θωμόπουλο, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν για το 2012 στα 10,87 εκατ. δολ. (για Χόνγκ Κόνγκ στοιχεία Ιαν. – Οκτ.) έναντι 8.335.193 δολ. το 2011 και 5.213.574 δολ. το 2010, ενώ οι ελληνικές εισαγωγές ανήλθαν στα 9,45 εκατ. δολ. Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές αφορούν κυρίως γούνινα ενδύματα και κατεργασμένα γουνοδέρματα ενώ οι εισαγωγές αφορούν γούνινα ενδύματα.

Ωστόσο, η πρεσβεία σημειώνει την αναγκαιότητα κατοχύρωσης του εμπορικού σήματος, καθώς και του εμπορικού ονόματος (brand name) της ελληνικής εταιρείας πριν τη δραστηριοποίησή της στην κινεζική αγορά, καθώς είναι συχνό το φαινόμενο τόσο της αντιγραφής προϊόντων, όσο και της κακόβουλης κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων με στόχο την απόσπαση χρημάτων, ή την παρεμπόδιση πρόσβασης στην τοπική αγορά.

Οι παραγωγοί – έμποροι γουναρικών μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Γραφείου Εμπορικών Σημάτων της Λ.Δ. της Κίνας http://sbcx.saic.gov.cn/trade-e, για τη διακρίβωση τυχόν κατάθεσης αιτήσεων για κατοχύρωση εμπορικών σημάτων. Επίσης για περισσότερες πληροφορίες, οι επιχειρηματίες μπορούν να ανατρέξουν στον επιχειρηματικό οδηγό του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβεία στην ιστοσελίδα agora.mfa.gr/cn89.

Η Κίνα εισάγει κυρίως ακατέργαστα γουνοδέρματα από τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισπανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Τα κυριότερα εισαγόμενα είδη είναι από λαγό, μινκ και αλεπού ενώ οι εξαγωγές της Λ.Δ. της Κίνας υπέστησαν μείωση το 2012 κατά 25% στα 3,052 δισ. δολ., κυρίως λόγω της μείωσης των εξαγωγών ακατέργαστων δερμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Βασικοί προορισμοί για τα κινεζικά γούνινα είδη ένδυσης είναι η Ρωσία, το Χονγκ Κονγκ, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr