Κύκλωμα με “μαιμού” αποσύρσεις εξαπατούσε ιδιοκτήτες ΙΧ σε Καβάλα – Ξάνθη

3 Ιουλίου 201514:24

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων  24 περιπτωσεις υπεξαίρεσης και απάτης . Οι δράστες αναλάμβαναν την απόσυρση – διαγραφή παλαιών οχημάτων χωρίς ουδέποτε να παραδίδουν το χρήματα στους ιδιοκτήτες.

Πιο αναλυτικά, Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, είκοσι τέσσερις 24 (!) υπεξαιρέσεις οχημάτων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2014 – Μάρτιος 2015, στο Νομό Καβάλας και δύο (2) απάτες, που  διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, στην Ξάνθη. 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών,  ηλικίας 63 και 47ερπων και μιας 65χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απάτης. 

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, αρχικά, ο 63χρονος δράστης τοποθετούσε φυλλάδια σε παλαιά οχήματα, στο Νομό Καβάλας, διαφημίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι αναλαμβάνει την απόσυρσή τους.  

Ακολούθως, παραλάμβανε τα οχήματα από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρση και τη διαγραφή τους, με τη συμφωνία ότι θα τους παραδώσει χρηματικό ποσό, μετά το πέρας της διαδικασίας. 

 

Στη συνέχεια, είτε προέβαινε στην απόσυρση των οχημάτων, είτε τα πουλούσε σε άλλα άτομα, χωρίς όμως να παραδίδει το προσυμφωνηθέν ποσό στους ιδιοκτήτες τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο χρηματικά οφέλη.  

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 63χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τον 47χρονο, υπεξαίρεσε από το Νομό Καβάλας συνολικά 24 οχήματα (21 Ι.Χ.Ε. και 3 Ι.Χ.Φ.), προβαίνοντας, μέσω εταιρείας ανακύκλωσης αυτοκινήτων, στην απόσυρση και διαγραφή 17 εξ αυτών.   

 

Προέκυψε επίσης ότι, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2015, στην Ξάνθη, ενεργώντας στην μία περίπτωση μόνος του και στην άλλη από κοινού με την 65χρονη, πούλησε σε δύο ημεδαπούς, δύο από τα οχήματα που υπεξαίρεσε, εμφανιζόμενος σε αυτούς ως ιδιοκτήτης τους, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 1.665 ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υπεξαίρεση και απάτη.  

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr