oikonomiki_epitropi_dimarxos_kontino

Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Ξάνθης.

30 Αυγούστου 201119:30

oikonomiki_epitropi_dimarxos_kontinoΗ πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη της Ξάνθης εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε την Τρίτη, για τελευταία φορά με το Δήμαρχο Ξάνθης στη σύνθεσή της.

13 μελετητικά γραφεία συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Ξάνθης και ανάδοχος αναδείχτηκε η Μαρία Δόσιου από την Ξάνθη με έκπτωση 20% -τη μέγιστη επιτρεπόμενη- και με βάση τα αξιολογικά κριτήρια εξέτασης των προσφορών. 190.000 ευρώ είναι το αρχικό ύψος του προϋπολογισμού της Μελέτης.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση του θέματος για την ανάθεση της μελέτης στην ανάδοχο, έκανε σειρά ερωτήσεων για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού ενώ σε σχέση με το πρακτικό της έκφρασης γνώμης της επιτροπής ο Δήμαρχος ζήτησε να συμπεριληφθεί στο φάκελο του έργου και να διανεμηθεί στα μέλη της επιτροπής για να λάβουν γνώση.

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Ηλίας Βασιλούδης και Κρίτων Καλογερής ψήφισαν λευκό, ακολουθώντας τη γραμμή του συνδυασμού τους, την οποία εξέφρασε ο Ηλίας Βασιλούδης: Ανέφερε ότι ενώ έχει ολοληρωθεί το μεγάλο έργο της πλατείας ανατίθεται η κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης, ετεροχρονισμένα καθώς έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα. «Ή θα πάρει ως δεδομένη την ενοποίηση ή θα πρέπει να ανατρέψει τα σχέδια που υπάρχουν»  επεσήμανε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης που έκρινε ανακόλουθη πολιτικά τη διαδικασία και εξέφρασε αμφιβολίες για τον τρόπο που συνδέεται με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Οι μηχανικοί της υπηρεσίας ανέφεραν ότι η μελέτη δεν θα ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση στην πλατεία αλλά τα περαιτέρω στοιχεία αφορούν στους μελετητές, οι οποίοι θα λάβουν υπόψην τους τις ανάγκες της πόλης σε βάθος χρόνου.

Ξεκινά η Σάρδεων, απορρίφθηκαν οι ενστάσεις

Τέλος,  η Επιτροπή επικύρωσε την απόρριψη της ένστασης του δεύτερου μειοδότη που απορρίφθηκε από το διαγωνισμό για την επέκταση της Σάρδεων. Οι δύο πρώτες κοινοπραξίες «Αλέξανδρος-Ζεύξη» (46% έκτπωση) και Μέτρον ΑΤΕ  (έκπτωση 43%) είχα τυπικά κωλύμματα. Ειδικότερα για την κοινοπραξία «Αλέξανδρος – Ζεύξη» κρίθηκε ότι πριν συσταθεί η σχετική κοινοπραξία μεταξύ των δύο είχαν εκδώσει την εγγυητική επιστολή στο όνομα της Κοινοπραξίας, αιτία για την οποία απορρίφθιηκε η ένστασή τους. Το έργο κατακυρώθηκε, όπως είναι γνωστό, στην εταιρία ΔΟΜΙΚΗ Ξάνθης με έκπτωση 41%. Μετά την ολοκληρώση της διαδικασίας απόρριψης της ένστασης, οι ενιστάμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καθυστερήσουν την εκτέλεση του έργου, το οποίο ξεκινά πλέον άμεσα.  

Δικαστική διαμάχη με τον ανάδοχο της δεντροφύτευσης.

Μεταξύ άλλων θεμάτων η Οικονομική Επιτροπή εξουσιοδότησε την νομική σύμβουλο Ελένη Χατζηλιάδου προκειμένου να ασκήσει ανακοπή και αίτηση αναστολής κατά της διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης μετά από αίτηση του αναδόχου της πολυσυζητημένης δεντροφύτευσης της ομογενειακής οργάνωσης στην Ξάνθη. Ο ανάδοχος διεκδικεί 7.600  ευρώ και ο Δήμος Ξάνθης, αντιτίθεται και θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Συνεχείς έλεγχοι από την Διεύθυνση Πρόνοιας για τα προνοιακά επιδόματα.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο Προϊοστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας Σωτήρης Χρυσαφίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων υπηρεσιακών θεμάτων, ανέφερε ότι από την υπηρεσία γίνονται συνεχείς έλεγχοι για το θέμα των Προνοιακών Επιδομάτων. Μάλιστα, εκτός από την εξέταση κάθε δικαιούχου, για τον οποίο αποφασίζει η αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή και όχι η Πρόνοια, γίνεται και στατιστικός έλεγχος ανά διμηνο ώστε να μην παρατηρείται ασυνήθιστη αύξηση των επιδομάτων.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr