Κυκλοφορεί το Κοινωνικό Λαχείο της Ξάνθης

27 Ιουνίου 201412:46

Την κυκλοφορία του Κοινωνικού Λαχείου Ξάνθης ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης.

Αναλυτικά αναφέρει

   Αγαπητοί συμπολίτες,

εδώ και πολλά έτη στηρίζετε πάντα τις δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου της «αγάπης» που έχουν ως στόχο την προώθηση και εδραίωση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ξάνθη, την ανάπτυξη της δωρεάς αιμοπεταλίων και την ενημέρωση των νέων γυναικών και υποψήφιων μανάδων στη δωρεά των βλαστοκυττάρων (αίμα πλακούντα) κατά τον τοκετό, μέσω της αγοράς έστω και ενός λαχνού μας ετησίως. Γνωρίζετε οι περισσότεροι λίγο ή πολύ την προσφορά του Συλλόγου της «Αγάπης» στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Ένας σύλλογος που εξακολουθεί να είναι για ενδέκατη συνεχή χρονιά (2003-2013) ο πρώτος σε προσφορά με απόλυτους αριθμούς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού τα μέλη του προσέφεραν και ξεπέρασαν μόνο για το 2013 και το φράγμα των 6.000 φιαλών αίματος σταματώντας στις 6.095 (από 5.307/2012) ενώ συνολικά στα 39 έτη λειτουργίας μας έχουμε ξεπεράσει τις 108.000 φιάλες αίματος!

            Πάντα βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου μας είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Δράσεις που πέρα από αυτά που προαναφέραμε συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται πλέον και με το φιλανθρωπικό έργο μας σε ενδεείς συμπολίτες μας μέσω της επιτροπής «Γυναίκες της Αγάπης». Ο σύλλογός μας ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων, των εταιριών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας.

            Φέτος για άλλη μια χρονιά κυκλοφορεί το ΛΑΧΕΙΟ της ΑΓΑΠΗΣ, με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και δώρα, μία (1) μοτοσικλέτα 125cc μάρκας DaytonaSprinter, ενός ηλιακού θερμοσίφωνα aelios 120 λίτρων με επιλεκτικό συλλέκτη της εταιρίας Πηγή Α.Ε., ενός πίνακα ζωγραφικής με θέμα «Δεσμός» του ζωγράφου Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη, μια δωροεπιταγή επίπλων αξίας 350 ευρώ από το κατάστημα επίπλων Δαστερίδη 3SHOPS, ένας καταψύκτης CCHE 210 CANDYαπό το κατάστημα ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΑΕ, ενός (1) ποδηλάτου μάρκας BallisticCoaster 1.0 lady, ενός (1) ποδηλάτου μάρκας BallisticCoaster 1.0 και μίας δωροεπιταγής αξίας 200,00€ από το κατάστημα βρεφικών ειδών Λητώ Ξάνθης. Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους οκτώ πρώτους αριθμούς της 43ης κλήρωσης του λαϊκού λαχείου της Τετάρτης 29ς Οκτωβρίου του 2014 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένο ένα νικηφόρο αριθμό.

           Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ είναι εδώ για Τρίτη συνεχή χρονιά Από τα έσοδά του θα ενισχυθούν για το έτος 2014 συνολικά επτά κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική μας κοινωνία ανάλογα με τα λαχεία που έχουν αναλάβει ο κάθε φορέας να διαθέσουν και με τα κάτωθι ποσοστά : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ποσοστό 55%,Γηροκομείο Ξάνθης « Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» ποσοστό 15%,Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Παράρτημα Ξάνθης ποσοστό 5%,Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Ξάνθης ποσοστό 5%,Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο Ξάνθης ποσοστό 5%,Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» ποσοστό 5%,Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης ποσοστό 10%

 

            Σας παρακαλούμε για μια ακόμη χρονιά να ενισχύσετε τις δράσεις μας. Δε ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας, μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ και να μείνουν τα χρήματα στην Ξάνθη προκειμένου να διατεθούν με πολλή αγάπη στις δράσεις των προαναφερόμενων φορέων.

           Έχει οριστεί όπως κάθε χρόνο με απόφαση του Δ.Σ. και προτάσεις των συμμετεχόντων φορέων εννεαμελή οικονομική επιτροπή διάθεσης του λαχείου που αποτελείται από τους εξής :

Πρόεδρος       :Φωτιάδης Νικόλαος , Στρατηγός Ε.Α.

Αντιπρόεδρος :Κιούση Σιούτη Κυριακή , Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

Γραμματέας   :Παπαευστρατίου Γεώργιος, Β’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος επί των οικονομικών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ».

Μέλος :Νασσόπουλος Χαράλαμπος , Ταμίας του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ».

Μέλος :Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Παράρτημα Ξάνθης.

Μέλος :Μπεμπέκη Μαίρη, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης.

Μέλος :Γάντζος Πάτροκλος, Ταμίας του Δ.Σ. του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Ξάνθης

Μέλος :Παπαιωάνου (Πίτσα) Καλλιόπη, Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί».

Μέλος :Μπλέτσα Χρυσούλα, λογίστρια του Ψυχολογικού Κέντρου Β. Ελλάδος-Παράρτημα Ξάνθης.

         Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Φωτούλα Καναβούρη, Αρ. Πράξης 174/18-06-2014 (4ης Οκτωβρίου 1, Ξάνθη).

 

         Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία.

 

“Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ξέρεις όμως πάντα ποιος θα σε βοηθήσει.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr