Εκτίναξη των φετινών βάσεων. Χιλιάδες “άριστοι” εκτός της σχολής πρώτης προτίμησης

19 Αυγούστου 201410:22

“Σφαγή” χιλιάδων αριστούχων σε δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα αναμένεται να φέρει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, η δημοσιοποίηση των οποίων αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Έθνους”, αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων που κατάφερε να αναρριχηθεί στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, να μείνει εκτός της σχολής πρώτης προτίμησης.
Στα πλέον ζητούμενα πανεπιστημιακά τμήματα, όπως είναι αυτά της Ιατρικής, της Νομικής, τα Πολυτεχνικά, της Ψυχολογίας, τα Οικονομικά και ορισμένα ξενόγλωσσα, το ποσοστό επιτυχίας για τους υποψηφίους που τα επιλέγουν ως πρώτη προτίμηση, κυμαίνεται μεταξύ 8 και 24%, ποσοστά που φέτος θα μειωθούν ακόμη περισσότερο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αριστούχων.
Φέτος, στο σύνολο των υποψηφίων, οι αριστούχοι αυξήθηκαν κατά 37,3%, σε σχέση με το 2013, φτάνοντας σε απόλυτους αριθμούς στους 7,428 έναντι 4.651 πέρυσι.
Η αυξητική τάση των αριστούχων, όσων δηλαδή βαθμολογήθηκαν από 18 έως 20, διαφοροποιείται από κατεύθυνση σε κατεύθυνση.
Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην τεχνολογική κατεύθυνση 2. Ακολουθούν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης (με ποσοστό 50,4%), ενώ οι αριστούχοι της θεωρητικής κατεύθυνσης αυξήθηκαν κατά 8,6%.
Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση και στην τεχνολογική κατεύθυνση 1 (+39,6%), αν και ο όγκος των υποψηφίων που την επέλεξαν, δεν ξεπέρασε τους 939.

news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr