«ΚΕΠ Κοινωνικής Αλληλεγγύης» αποκτά η Ξάνθη

14 Δεκεμβρίου 201616:15

Το «ΚΕΠ Κοινωνικής Αλληλεγγύης» γίνεται πραγματικότητα στο Δήμο Ξάνθης, με την αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο της απόφασης ένταξης της πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξάνθης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020, προϋπολογισμού 950.400,00 ευρώ.

Η νέα κοινωνική δομή του Κέντρου Κοινότητας θα λειτουργεί υποστηρικτικά στις ήδη υπάρχουσες του Δήμου προσπαθώντας να βοηθήσει τους δημότες που έχουν ανάγκη, προσφέροντας αποκλειστικά υπηρεσίες κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η εγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Ξάνθης, που αφορά τη δημιουργία «ΚΕΠ Κοινωνικής Αλληλεγγύης», είναι διευρυμένη καθώς περιλαμβάνει και αντένα για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.

“Βασικός στόχος δημιουργίας της νέας δομής είναι η περαιτέρω εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες.

Το «ΚΕΠ Κοινωνικής Αλληλεγγύης» θα παρέχει ενημέρωση και λύσεις σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Ο πληθυσμός που αναμένεται να ωφεληθεί είναι πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Ξάνθης και κατά προτεραιότητα οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι, και γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.” , καταλήγει ο Δήμος Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr