Και στο Β’ Διεθνές Συνέδριο με θέμα τις Ελληνορωσικές Σχέσεις η καριόκα

7 Ιουνίου 201623:18
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραΐτης παραβρέθηκε και μίλησε για τα εξαιρετικά εξαγωγικά προϊόντα της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης, στο Β’ Διεθνές Συνέδριο με θέμα τις Ελληνορωσικές Σχέσεις που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων. 
 
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πολύτιμο γλυκό της Ξάνθης, την καριόκα, καθώς και στα εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά κ.α.) που παράγονται στην περιοχή μας, για τα οποία όμως υπάρχει το απαγορευτικό εμπάργκο που έχει πλήξει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο κλάδο εδώ και 2 χρόνια.
 
Συνάδελφοι επιμελητηριακοί αλλά και μάνατζερ εισαγωγών – εξαγωγών από τη Ρωσία, μετέφεραν στον κ. Μωραΐτη τις πληροφορίες που έχουν ότι σύντομα θα λήξει αυτή η εξαγωγική περιπέτεια και θα μπορέσουν έτσι και τα προϊόντα της Ξάνθης, τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά από την αγορά της Ρωσίας, να πάρουν πάλι το δρόμο για τη μεγάλη και συμφέρουσα ρωσική αγορά.
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι στα πηγαδάκια του συνεδρίου το ενδιαφέρον για το περίφημο γλυκό της Ξάνθης ήταν τεράστιο. Γι’ αυτό το λόγο το Επιμελητήριο Ξάνθης αισθάνεται ικανοποίηση και χαρά για τη μεγάλη απήχηση που έχει η καριόκα στη διεθνή αγορά.
 
Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης έκανε και ένα πολιτιστικό άνοιγμα προς όλους τους διακεκριμένους συμμετέχοντες στο Συνέδριο, δωρίζοντας τους ένα cd για τον αρχαίο θρακιώτικο χορό, τον ζεϊμπέκικο της Θράκης που έγραψαν και μελοποίησαν ονειροπόλοι ποιητές και καλλιτέχνες της Ξάνθης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr