Και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης αντιδρά για την τροπολογία της μειονοτικής Εκ/σης

25 Νοεμβρίου 201412:11

Με ανακοίνωσή του ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει την αντίθεσή του σε κάποιες από τις επιχειρούμενες αλλαγές που προωθεί η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τη μειονοτική εκπαιδευση. Αναλυτικά αναφέρει:

 Η τροπολογία που κατατέθηκε για τη ρύθμιση θεμάτων των μειονοτικών σχολείων Θράκης περιέχει στο άρθρο 2, διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης,  που είναι απόφοιτοι ΠΤΔΕ,   να υπηρετούν στο ελληνόγλωσσο  πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων.

  Θεωρούμε ότι η διάταξη αυτή είναι άδικη και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας γιατί:

Δεν έχει κανένα παιδαγωγικό έρεισμα

Αποκλείει συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτικών και δημιουργεί διαχωρισμό με βάση το θρήσκευμά τους, κάτι που αντιβαίνει στις διατάξεις του συντάγματος

    Πιστεύοντας στην ισότιμη μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, ζητούμε την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

   Θέση του Συλλόγου μας είναι ότι  και στα δύο προγράμματα του μειονοτικού σχολείου πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διδάσκει κάθε εκπαιδευτικός που διαθέτει την κατάλληλη παιδαγωγική-επιστημονική εκπαίδευση αλλά και την κατάλληλη εκπαίδευση στη γλώσσα που διδάσκει, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα.

Κατά τα άλλα, σχολιάζοντας την κατάσταση ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Δημήτρης Ντούμος, σχολίασε ότι υπάρχουν και θετικά στοιχεία στην αλλαγή που επιχειρείται αλλά κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να περάσουν.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr