Και αύριο λειτουργεί η παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά παραπλεύρως από το Παζάρι Ξάνθης

22 Μαΐου 202022:38

Και αύριο θα πραγματοποιηθεί η παράλληλη υπαίθρια λαϊκή αγορά τις ίδιες ώρες την υφιστάμενη Λαϊκή Αγορά (παζάρι) του Δήμου Ξάνθης, αποκλειστικά επί των οδών Πανεπιστημίου (από την οδό Βασ. Σοφίας έως το χώρο της Λαϊκής Αγοράς) και του κοινόχρηστου δημοτικού χώρου του «Λιμνίου» (από την οδό Βασ. Σοφίας μέχρι έμπροσθεν του δημοτικού κολυμβητηρίου).

Συγκεκριμένα, στο χώρο του «Λιμνίου» θα τοποθετηθούν οι πωλητές με διατροφικά προϊόντα γης και θαλάσσης, ενώ στο χώρο της λαϊκής αγοράς και της οδού Πανεπιστημίου θα τοποθετηθούν οι επαγγελματίες πωλητές με βιομηχανικά προϊόντα, κλπ.

Ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ξάνθης θα εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:

  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα
  • Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης
  • Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
  • Η μη συμμόρφωση των πωλητών με όλες τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.
  • Επιπλέον, οι καταναλωτές οφείλουν να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να διατηρούν απόσταση δύο (2) μέτρων ανά πελάτη έμπροσθεν του πάγκου εμπορευμάτων.

Η λειτουργία της παράλληλης υπαίθριας λαϊκής αγορά θα διαρκέσουν έως  το Σάββατο 06 Ιουνίου 2020, καθ’ εφαρμογή της υπ’αριθμ. 48/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr