Καβάλα: Ξεκινάει, την Παρασκευή, η συλλογή υπογραφών κατά του LNG

11 Ιουνίου 201421:49

Συνεχίζει τις προσπάθειές για κινητοποίηση της κοινής γνώμης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκατάστασης της πλατφόρμας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου Aegean LNG στην περιοχή της Βάσοβας, καθώς μετά την συνεδρίαση της Δευτέρας -η οποία είχε σαν στόχο να καθοριστεί ένα γενικό πλαίσιο κινητοποιήσεων- εξήγγειλε και επίσημα (καθώς την Δευτέρα είχε γίνει απλή αναφορά) την έναρξη της συλλογής υπογραφών. Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή, ο σχετικός πάγκος θα στηθεί την προσεχή Παρασκευή -στις 7 το απόγευμα- στην Πλατεία Καπνεργάτη, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να υπογράψουν και το Σάββατο, από τις 10 το πρωί (στο ίδιο σημείο).
Το κείμενο που θα κληθούν να υπογράψουν οι πολίτες είναι το εξής:
Όλοι εμείς, πολίτες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής, απαιτούμε την ακύρωση της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόλπο της Καβάλας. Μια τέτοια εγκατάσταση, που χαρακτηρίζεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας, δημιουργεί ασύμμετρους κινδύνους, καθώς δεν τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας από τους παρακείμενους οικισμούς, αλλά και από τις δύο βαριές χημικές βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή. Επιπλέον, με τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που σχεδιάζεται, δημιουργείται μια νέα πηγή ρύπανσης στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον, διαταράσσεται η θερμοκρασία και η θαλάσσια ζωή στον κόλπο της Καβάλας και ακυρώνονται άλλες παραγωγικές δραστηριότητες που στηρίζουν την τοπική οικονομία.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούμε την ακύρωση αυτού του σχεδιασμού και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης προς κάθε κατεύθυνση. Οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτες και θα τις ζήσουμε με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

kavalapress.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr