zoumpoulidou_parthena_syllogos_palias_polis

Προσβάλλουν την απόφαση για Ορφέως και ζητούν συνολική λύση για την Παλιά Πόλη

23 Αυγούστου 201108:02

zoumpoulidou_parthena_syllogos_palias_polisΤην πάγια θέση του Συλλόγου των Κατοίκων της Παλιάς Πόλης, ότι η λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα θα προέλθει μόνο από συνολική και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση στη βάση μιας σοβαρής κυκλοφοριακής μελέτης και υπό τις πρόνοιες του σχετικού Προεδρικού διατάγματος, επανέλαβε για άλλη μια φορά, σε συνάντησή της με δημοσιογράφους η Πρόεδρος του Συλλόγου Παρθένα Ζουμπουλίδου.

«Είμαστε υπέρ μιας συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος της κυκλοφορίας με ολοκληρωμένη μελέτη» ανέφερε και διευκρίνισε πως «δεν είμαστε γκρινιάρηδες και περίεργοι αλλά έχουμε στόχο να μην καταστραφεί ότι έχει απομείνει από την Παλιά Πόλη στο όνομα της κακώς εννοούμενης ανάπτυξης», φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τις οδούς Μαλετσίδου και Βασ. Σοφίας

Προσβάλουν  διοικητικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι ο Σύλλογος θα προσφύγει στην Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να προσβάλλει διοικητικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Ορφέως και Φ. Αμοιρίδη λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι θράσος και αναίδεια η κίνηση της δημοτικής αρχής για την απαγόρευση, χωρίς μελέτη (ένα σκαρίφημα στο πόδι είναι το χαρακτήρισε) να εκδίδει κανονιστική απόφαση που είναι άμεσα εκτελεστή. Θα την προσβάλλουμε και θα εισακουστούμε» σημείωσε.  Γενικότερα άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου της Παλιάς Πόλης χαρακτηρίζουν την απόφαση εσπευσμένη και ότι «κάνει αποδεκτή την ανομία, οδεύοντας προς μια νέα παραλία»

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου, όσο περισσότεροι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται, τόσο μεγαλύτερη πίεση θα ασκείται στη δημοτική αρχή. «Η επιχειρηματικότητα απειλεί να διαιρέσει τους κατοίκους σε υπέρμαχους και πολέμιους. Εμείς είμαστε υπέρ μιας ήπιας επιχειρηματικότητας κάτω από κανόνες και με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον οικισμό  και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα» αναφέρει οριοθετώντας το περίγραμμα των θέσεων του Συλλόγου που είναι η τήρηση της νομιμότητας.

Πάντως όλοι οι κάτοικοι αναμένουν την εφαρμογή για να κρίνουν αν είναι έστω εφαρμόσιμη η απόφαση καθώς δεν έχει αντιληπτό τι σχεδιάζει ο Δήμος και τι θα επιφέρει στην κίνηση της Παλιάς Πόλης.

Δεν υπήρξε επικοινωνία με τις επιχειρήσεις

Στο ερώτημα αν υπήρξε κάποιος δίαυλος επικοινωνίας με τους επιχειρηματίες, η Παρθένα Ζουμπουλίδου αναφέρει ότι αρχικά υπήρξε επαφή, όμως σταδιακά αυτή έπαψε, δεν υπήρξαν οι προτάσεις που ανέμεναν και, τελικά, μετά την απόφαση που ευνοεί την λειτουργία των καταστημάτων της Ορφέως και της Φ. Αμοιρίδη, η επικοινωνία έχει διακοπεί πλήρως.

Ο «Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Ξάνθης είναι ένας σύλλογος ενεργών πολιτών, οι οποίοι διαπιστώνουν το βιασμό αυτής της πόλης προσβάλλονται και διεκδικούν τα αυτονόητα για την εικόνα της πόλης τους.  Οι άρχοντες επαίρονται αλλά ουδόλως ασχολήθηκαν με την Παλιά Ξάνθη», είπε αφήνοντας αιχμές για την ανοχή σε κεραίες, πιάτα, κλιματιστικά, καταλήψεις πεζοδρομίων που συμβαίνουν καθημερινά σε διάφορες γωνιές και αλλοιώνουν την εικόνα του παραδοσιακού οικισμού, συνιστώντας αισθητική προσβολή, όπως αναφέρει.

 «Επιμένω στο χαρακτηρισμό αφερέγγυοι»

Η Παρθένα Ζουμπουλίδου επανέρχεται στην ταραχώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επιμένει ότι δεν ανακαλεί, για πολλοστή φορά, το χαρακτηρισμό «αφερέγγυοι» που απέδωσε στη δημοτική αρχή: «Αφού θεσπίζει κανόνες τους οποίους δεν τηρεί, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί» είπε και πρόσθεσε πως αν ο Δήμος ακολουθούσε τις δικές του αποφάσεις δεν θα υπήρχε ανάγκη πεζοδρόμηση «Δεν θα υπήρχε αντίρρηση ακόμη και για αυτήν αν υπήρχε στοιχειώδης συνεννόηση» σημείωσε.  Τέλος σε ότι αφορά στη μείζονα αντιπολίτευση και το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές παρατάξεις υπέρ της πεζοδρόμησης η Π. Ζουμπουλίδου σημείωσε ότι «υπάρχει η ίδια λανθασμένη αντίληψη για το τι είναι ανάπτυξη.»

Συνολικό ενδιαφέρον για τον οικισμό.

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, ο Σύλλογος δεν θεωρεί ότι Παλιά Πόλη είναι μόνο οι δύο ή τρεις δρόμοι που απασχολούν την επικαιρότητα αλλά το σύνολο του οικισμού. Πρόσφατα, σύμφωνα με την Πρόεδρο, έγιναν συναντήσεις σε διάφορα σημεία της Π. Πόλης και καταγράφηκαν προβλήματα ενώ αποφασίστηκε και μικρές παρεμβάσεις με έξοδα του Συλλόγου σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr