«Κάθε πόλεμος ξεκινά με φόβο»: τρέιλερ για το κατασκοπικό θρίλερ «Α Most Wanted Man»

4 Ιανουαρίου 201412:00

Ένας μισο-πεθαμένος από την πείνα και την ταλαιπωρία Ρώσοτσετσένος άνδρας εμφανίζεται ξαφνικά στο Αμβούργο και τη ζωή μιας νεαρής δικηγόρου σε οργάνωση προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων, την βοήθεια της οποίας επιστρατεύει για να διεκδικήσει μια κληρονομιά που ισχυρίζεται ότι του ανήκει.

Η άφιξή του, όμως, θέτει σε κίνηση εξελίξεις σε μια ολοένα και πιο περίπλοκη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται σύντομα ένας τραπεζίτης, υψηλόβαθμοι πράκτορες και κατάσκοποι από τρεις χώρες και – ίσως – ακόμη και τρομοκρατικές οργανώσεις. Όσο οι αμφιβολίες για την ιστορία του συσσωρεύονται – είναι θύμα ή εξτρεμιστής τρομοκράτης; – όλοι οι παίκτες προσπαθούν να βρεθούν ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους…

Ό,τι έχουμε διαβάσει και δει μέχρι τώρα από την βασισμένη σε βιβλίο του μάστερ του σασπένς Τζον ΛεΚαρέ, μας προετοιμάζουν για ένα χορταστικό, έξυπνο κατασκοπικό θρίλερ (όπως και η πρόσφατη αριστουργηματική μεταφορά βιβλίου του ΛεΚαρέ, «Και ο Κλήρος Έπεσε ο Σμάιλι») με οξυδερκείς παρατηρησεις και σχόλια στην παρούσα γεωπολιτική κατάσταση, τον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και την γενικότερη διελκυνστίδα των παγκόσμιων δυνάμεων για επιρροή.

Όπως κι ο «Κλήρος», το «A Most Wanted Man» είχε την τύχη να τελεί υπό τις οδηγίες ένος ουσιαστικού, ταλαντούχου σκηνοθέτη και να εξασφαλίσει ένα ετνυπωσιακό καστ – κι όλα δείχνουν ότι ο Άντον Κορμπάιν («Control», «The American») πέτυχε διάνα στην δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας αλλά και τον χειρισμό των Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν (που μονοπωλεί τις εντυπώσεις από το τρέιλερ με τις ρεαλιστικές, κυνικές του δηλώσεις που υπογραμμίζουν την πολιτική ματιά της ταινίας), Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Γουίλεμ Νταφόε, Ρόμπιν Ράιτ και Ντάνιελ Μπρουλ.

Πηγή : e-go.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr