Κατάβαση του Νέστου με Καγιάκ

13 Φεβρουαρίου 201817:13
Συνάντηση στις 08:00 το πρωί στην βάση της Riverland στους Τοξότες από εκεί μαζί με το συνοδό μας κατευθυνόμαστε (με τα πόδια) στον ΣΣ Τοξοτών από όπου αναχωρούμε στις 08:30 με το τρένο για τη Σταυρούπολη.

Μετά από διαδρομή περίπου μισής ώρας περίπου φτάνουμε στο ΣΣ Σταυρούπολης κι από εκεί περπατάμε μέχρι τη στη βάση της Riverland στη Σταυρούπολη. Αφού πάρουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό ξεκινάμε με αυτοκίνητο για το σημείο εκκίνησης της δραστηριότητας.

Μετά από μια σύντομη ενημέρωση για τις τεχνικές του κανό ξεκινάμε την κατάβαση του ποταμού διασχίζοντας τα περίφημα στενά του Νέστου και το πανέμορφο Αισθητικό Δάσος.

Πρώτη στάση για ξεκούραση λίγο μετά τον εγκαταλειμμένο σταθμό των Λιβερών.

Η μαγεία της φύσης παρασέρνει τις αισθήσεις μας. Αμέτρητες αποχρώσεις του πράσινου γύρω μας, καθώς το ποτάμι κυλά ήσυχα μέσα στο δάσος.

Έχοντας διανύσει τα 2/3 της διαδρομής κάνουμε άλλη μια στάση για μπάνιο στα δροσερά νερά του ποταμού , πικ-νικ και καφεδάκι στην αμμουδιά και συνεχίζουμε με τα κανό μέχρι την Γαλάνη.

Από εκεί μετακινούμαστε με οχήματα πίσω στην Βάση των Τοξοτών.

Συνολική Διάρκεια: 8-9 ώρες

Καθαρός χρόνος κατάβασης: 4 ώρες

Ηλικίες : 7 +

Κόστος: 40 € κατ άτομο

Κόστος για οικογένειες :

2 ενήλικες & 1 παιδί : 110 €

2 ενήλικες & 2 παιδιά : 120 €

2 ενήλικες & 3 παιδιά : 140 €

Περιλαμβάνει:

· Πλήρη εξοπλισμό

· Εκπαιδευμένους συνοδούς

· Ελαφρύ γεύμα

· Μετακίνηση από τους Τοξότες στη Σταυρούπολη

· Αναμνηστικές φωτογραφίες συμμετοχής

· Φ.Π.Α.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr