Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη – Αδυνατεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω τους ψηφοφόρους του

24 Οκτωβρίου 201612:32

Ερευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Prorata για λογαριασμό της “Εφημερίδας των Συντακτών” δίνει διαφορά έντεκα μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το δεύτερο κόμμα είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος με το άκυρο και το λευκό να ακολουθούν.

Αναλυτικότερα η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%) στο σύνολο των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (στην παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του Σεπτεμβρίου):

ΣΥΡΙΖΑ 17% (18%)

• Ν.Δ. 28% (26%)

ΚΚΕ 13% (11%)

• Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10% (12%)

• Ποτάμι 9% (9%)

• Χρυσή Αυγή 8% (9%)

• Ένωση Κεντρώων 7% (8%)

• Πλεύση Ελευθερίας 6% (5%)

• ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5% (4%)

• Λαϊκή Ενότητα 5% (5%)

• Ανεξάρτητοι Έλληνες 3% (4%)

Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 25% και τα Λευκά/Άκυρα στο 22%.

25% και τα Λευκά/Ακυρα στο 22%.

Και στην Ξάνθη όμως η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πανελλαδική εικόνα του κόμματος. Οι βουλευτές της Ξάνθης έχουν εξαφανιστεί κυριολεκτικά αφού δεν τολμούν να εμφανιστούν πουθενά δημόσια. Πρόσφατα παραδείγματα η απουσία τους από τα Ελευθέρια της πόλης αλλά και από το φεστιβάλ Ποντιακών χορών.

Οι κατά καιρούς ερωτήσεις τους σε υπουργούς για να δείξουν κάποια δραστηριότητα είναι άνευ ουσίας αφού πολλές φορές όχι μόνο δεν αφορούν την πόλη, αλλά και είναι ερωτήσεις ενάντια σε ότι έχουν ψηφίσει.

Οι ψηφοφόροι όμως που θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη φαίνεται προς το παρόν μένουν “άστεγοι” με το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να τους φέρει πίσω στο κόμμα. Η νέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης αν και στελεχωμένη  από νέα πρόσωπα, ζει ακόμα στις μαύρες ημέρες των αγανακτισμένων χωρίς να έχει όπως φαίνεται καμιά δυνατότητα προσέγγισης της κοινωνίας. 

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία μένει ακόμα μια φορά στην σφαίρα της οριζόντιας φαντασίωσης με την ΝΟΔΕ όχι μόνο να μην έχει τα πατήματα της αλλά όπως φαίνεται ούτε και θα μάθει να περπατάει. Όποια άνοδο δει το κόμμα στην Ξάνθη θα έχει να κάνει αποκλειστικά με διαδικασίες και αντιδράσεις από την Αθήνα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr