Καταρρέει η ΔΕΗ λόγω τον ανεξόφλητων λογαριασμών

14 Απριλίου 201220:50

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί τον Μάρτιο ανήλθαν στο ποσό του 1,160 δις ευρώ αφού η οικονομική κρίση έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο τα νοικοκυριά σε όλη την χώρα.

Η ΔΕΗ φαίνεται πως εντοπίζει το πρόβλημα της αύξησης των ανεξόφλητων λογαριασμών στο Ειδικό Τέλος και το οποίο πληρώνεται μέσω των λογαριασμών του Ηλεκτρικού Ρεύματος και στο μετάθεση της αποπληρωμής στις 80 ημέρες. Επίσης ένα επιπλέον πρόβλημα της ΔΕΗ είναι η απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο παρακράτησης 200 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Eιδικού Tέλους Aκινήτων (ETHΔE) για διάστημα τριών μηνών. Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει την έγκριση της ΤΡΟΙΚΑΣ για την ενίσχυση της ρευστότητας του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (πρώην ΔEΣMHE) με 300-400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει να καταρρεύσει ολόκληρη η αγορά ηλεκτρισμού αφού η ΔΕΗ σύντομα δεν θα μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές φυσικού αερίου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr