Καταργούνται 11 διασταυρώσεις με φανάρια – 14 νέοι κυκλικοί κόμβοι. Οι αλλαγές της κυκλοφοριακής μελέτης

6 Νοεμβρίου 201510:20

Πέρα από τα πολυσυζητημένα ζητήματα των δρόμων χαμηλής ροής στο κέντρο της πόλης, τα πλέον δραστικά μέτρα που περιλαμβάνει η νέα κυλοφοριακή μελέτη, όπως αποτυπώθηκε, είναι η κατάργηση συνολικά 11 διασταυρώσεων με φανάρια. Στις 10 από τις 11 περιπτώσεις προβλέπεται η δημιουργία κυκλικών κόμβων όπως και σε άλλες 3 νέες διασταυρώσεις ενώ διατηρούνται όλοι οι υπάρχοντες.

Πιο αναλυτικά:

Καταργούνται και αντικαθίστανται με κυκλικούς κόμβους τα φανάρια των διασταυρώσεων, στο ξενοδοχείο Νέστος, στην είσοδο της πόλης και τη διασταύρωση με Νεάπολη, τον κόμβο Εθ. Αιμοδότη με Ηλιουπόλεως, στον διπλανό κόμβο Εθ. Αιμοδότη προς 1ο ΕΠΑΛ.
aimodoti xartis

Στη Σάρδεων διατηρούνται οι δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι της επέκτασης Σάρδεων και – φυσικά- καταργείται το φανάρι της διασταύρωσης με την Πανόρμου. Καταργείται και αντικαθίσταται το φανάρι στη διασταύρωση με την οδό Βλαχοπούλου, με την οδό Μεσολογγίου, με την οδό 4ης Οκτωβρίου ενώ χωρίς κυκλικό κόμβο θα παραμείνει η διασταύρωση με την οδο Βάρναλη (προς Καζίνο) όπου καταργούνται επίσης τα φανάρια.

sardeon dikastiria
Νοτιότερα: Καταργούνται όλα τα φανάρια στα δικαστήρια και δημιουργείται κυκλικός κόμβος, διατηρείται ο κυκλικός κόμβος της Πλ. Μπαλτατζή και δημιουργείται δεύτερος στη διασταύρωση με την οδό Μπρωκούμη. Νέοι κυκλικοί κόμβοι δημιουργούνται επίσης στις διασταυρώσεις της οδού Παπανδρέου, με την οδό Θ. Δούκα και την οδό Δημοκρίτου, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής. Καταργούνται τα φανάρια στον Αμοιρίδειο και δημιουργούνται δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι, καταργούνται τα φανάρια στον κόμβο της Δημοκρίτου, όπου επανέρχεται μετά από δεκαετίες ο κυκλικός κόμβος ενώ το ίδιο θα συμβεί στη διασταύρωση της Λ. Στρατού με την οδό Μιαούλη, στις γραμμές προς ΟΑΕΔ.

mpaltatzi xartis

Δεν περιλαμβάνεται στους χάρτες ο προφανής κόμβος που θα δημιουργηθεί στη διασταύρωση της Εθ. Αιμοδότη προς την Καλλιθέα, όπου έχει γίνει ήδη η σχετική μελέτη και η προφανής σύνδεση των περιφερειακών στις νέες διαμορφώσεις των εισόδων της πόλης (όπου ενδέχεται να υπάρξουν πολλαπλοί κυκλικοί κόμβοι)

Μόλις 11 διασταυρώσεις με φανάρια στην πόλη.

Θα απομείνουν μολις 9  διασταυρώσεις με φανάρια, στους πιο κεντρικούς δρόμους (Πλ. Ελευθερίας, ΙΚΑ, Κεντρική Πλατεία, Βασ. Κωνσταντίνου,  Τσιμισκή, Ανδριανουπόλεως,  Περικλέους, Έβρου, Κονδύλη)  Δύο νέα  φανάρια τοποθετούνται, στη διασταύρωση της οδού Τσιμισκή με την οδό  28ης Οκτωβρίου και την οδό  Κλεμανσώ ενώ αυτά που βρίσκονται στη διασταύρωση με Καραολή θα ρυθμιστούν με νέο τρόπο.

ΚΛΙΚ ο χάρτης των φαναριών σε PDF
xartis 2

sissy xartis

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr