Καταγγελία της Περιφερειακής Σύνθεσης για προπυλακισμό υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από πολίτη

26 Ιανουαρίου 202117:20

Το περιστατικό του προπυλακισμού υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης από πολίτη κατά την ώρα που ο πρώτος εκτελούσε τα εργασιακά του καθήκοντα καταγγέλει με δημόσια ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστόδουλου Τοψίδη, καταγγέλοντας την ίδια στιγμή την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι δεν λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Περιφερειακή Σύνθεση αναφέρει : 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τον προπηλακισμό υπαλλήλου της ΠΕ Ξάνθης από πολίτη εν ώρα εργασίας και ενώ ασκούσε τα καθήκοντα του.

Προφανώς καταδικάζουμε την συγκεκριμένη επίθεση που δέχθηκε ο  υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης, και θέτουμε σε ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και των εξυπηρετούμενων σε αυτές. Σε τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν δικαιολογίες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση της ΠΑΜΘ, φαίνεται να μην λαμβάνει σοβαρά την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα έχουν καταγραφεί ελλείψεις και όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η ασφάλεια εργαζομένων και εξυπηρετούμενων πολιτών σε όλα τα επίπεδα πρέπει να είναι προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας. Δυστυχώς το γεγονότα δείχνουν και εδώ σημαντική αδράνεια.

Η Περιφερειακή Σύνθεση εκφράζει συμπαράσταση στον εργαζόμενο, ευχόμαστε να μην υπάρχουν ζητήματα βλάβης της υγείας του και καλούμε την διοίκηση επιτέλους να ασχοληθεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι με τη συνήθη καθυστέρηση και προχειρότητα της.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr