Κατάμεστο το Ίδρυμα και τις δύο μέρες της διημερίδας του Δικτύου και της Ομοσπονδίας. Ικανοποίηση για το επίπεδο

16 Νοεμβρίου 201419:28

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η διημερίδα με τίτλο«Νησίδες Διαχρονικής Αρχαιογνωσίας στη Σύγχρονη Θράκη».

idryma oeve 2h mera 1Η διημερίδα, με την αφορμή του εορτασμού των 40 ετών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης και του Δικτύου Λόγου και Πράξης, με την επίβλεψη του συγγραφέα Θανάση Μουσόπουλου.

idryma oeve 2h mera 4Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθεί το επιστημονικό έργο που συντελείται στο Δημοκρίτειο , επί του προκειμένου στον τομέα της Φιλολογίας αλλά και να έρθουν στο προσκήνιο οι νέοι επιστήμονες του κλάδου με μια σειρά από εισηγήσεις και εργασίες. Όλοι οι συντελεστές εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή του κοινού αλλά και των νέων επιστημόνων καθώς επίσης και για την αθρόα συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις των δύο ημερών.

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα των εργασιών παρουσιάστηκαν στην κατάμεστη, για δεύτερη μέρα, αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάστηκαν εισηγήσεις νέων επιστημόνων που αναφέρονται στον Όμηρο, τη Σαπφώ, το Σόλωνα και τον Περικλή και τη Σιγιλλιογραφία στο Βυζάντιο.

idryma oeve 2h mera 5Στο δεύτερο μέρος ο Θανάσης Μουσόπουλος παρουσίασε το έργο «Όμηρος: Είκοσι μία εισαγωγικές μελέτες» που επιμελήθηκε η καθηγήτρια του ΔΠΘ κ. Φλώρα Μανακίδου, η οποία, έκλεισε τη διημερίδα με ομιλία της και θέμα «Αναζητώντας τον Όμηρο».

Το συντονισμό και τη διοργάνωση ανέλαβαν οι Γιώργος Μπατζακίδης, Πρόεδρος της ΟΕΒΕ και Σοφιανός Ουτατζής, Διευθυντής του Ιδρύματος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr