20121123 102959

Καταλήψεις στις Περιφερειακές Ενότητες και συλαλλητήριο το Σάββατο στην Ξάνθη

23 Νοεμβρίου 201217:07

20121123 102959Έντονη ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης την Παρασκευή ενώ σε κατάληψη τελούν η Περιφέρεια και οι Περιφερειακές Ενότητες, κατάσταση που θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.

Συνεχίζοντας την κατάληψη, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας στην Ξάνθησυγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κτίριο της Π.Ε. και αποφάσισαν για τις επόμενες κινήσεις τους, παρουσία του Προέδρου του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης Ν. Γρηγοριάδη. Αρχικά διένειμαν σε όλες τις υπηρεσίες της περιοχής έντυπο υλικό για το συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία.

Στη συνέχεια, περίπου 30 με 40 άτομα αναχώρησαν για την Κομοτηνή προκειμένου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την κατάληψη της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, όπου δεν υπάρχει και σύλλογος εργαζομένων. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι γύρισαν το κέντρο της πόλης και τα καταστήματα μοιράζοντας υλικό στους επαγγελματίες της πόλης, ζητώντας, τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση του Σαββάτου.

15 υπάλληλοι σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Συνολικά 15 υπάλληλοι υπολογίζεται ότι πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜΘ (μία στην Ξάνθη) ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο των εργαζομένων Ν. Γρηγοριάδη, υπάρχει συνεργασία με την ηγεσία της Περιφέρειας και οι καταλήψεις έχουν σαν στόχο την αποτροπή της αποστολής των στοιχείων στον Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη στήριξη του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ο οποιός συμμετέχει την Τρίτη σε συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών, όπου θα αποφασιστεί η στάση των Περιφερειαρχών και στη συνέχεια θα ενημερώσει τους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι, από την πλευρά τους, κάνουν λόγο για εκβιασμό, με βάση την τελευταία εγκύκλιο και συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για ανατροπή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

http://www.youtube.com/watch?v=AI1DUxiSWCQ

 20121123 10294920121123 102926

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr