Καταλήγει σε νέα Κανονιστική για την Παλιά Πόλη ο Δήμος. Προετοιμάζεται στην αρμόδια επιτροπή

11 Μαΐου 201511:45

Η αρμόδια επιτροπή για τα τραπεζοκαθίσματα στην Παλιά Πόλη συνεδρίασε την Πέμπτη με τη σύνθεση,  στην οποία συμμετέχουν δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ένας της μειοψηφίας, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι φορέων όπως ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης και ο Πρέοδρος του Σωματείου Καφέ-Μπαρ.

Το σχέδιο κανονιστικής που έχει τεθεί προς επεξεργασία, κινείται στH λογική που κινείτο και το προηγούμενο, το οποίο είχε ακυρωθεί μετά από προσφυγή των Κατοίκων της Παλιάς Πόλης στην τότε Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  Για το λόγο αυτό φαίνεται πως στο νέο σχεδίο επιχειρούν να απαλοίψουν πιθανές λόγους,   ώστε να αποτρέψουν πιθανή προσβολή.

Μεταξύ άλλων προβλέπει πεζοδρόμηση των οδών Αμοιρίδη και Ορφέως και ήπια ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα καφέ-μπαρ των επίμαχων οδών, αυξάνοντας τις απαραίτητες πρόνοιες για την πρόσβαση οχημάτων μονίμων κατοίκων και εκτάκτου ανάγκης. 

Υπόγειος πόλεμος και κυκλοφοριακή μελέτη

Πάντως, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να επικρατεί υπόγειος πόλεμος επιχειρήσεων εναντίον άλλων με ανώνυμες καταγγελίες αλλά και διαφορές επιχειρηματιών με το Δήμο, αυτό που αναζητείται είναι η δημιουργία του κοινού πλαισίου για την “εκεχειρία” στο μέτωπο των καφέ μπαρ της Παλιάς Πόλης, ενόψει και της σεζόν που ξεκινά.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου, που “τρέχει” με γρηγορους ρυθμούς,  και φαίνεται πως είναι στην ίδια λογική με το σχέδιο που φαίνεται να προκύπτει από τη νέα κανονιστική απόφαση και καλύπτει, όπως είχε διαφανεί, τις απαιτήσεις όλων των εμπλεκομένων.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr