pe_xanthis_geniko

Καταγγελία υπαλλήλου για το σύλλογο υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης

19 Αυγούστου 201116:45

pe_xanthis_genikoΣε καταγγελία για τα τεκταινόμενα στο Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης προχώρησε το μέλος του Σωματείου Απόστολος Αραμπατζής, κοινοποιώντας την στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αφορά στον τρόπο λειτουργίας του σωματείου και επικεντρώνει στη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για την αντικατάσταση ενός μέλους του Δ.Σ. που έχει παραιτηθεί. Η καταγγελία, φαίνεται ότι δεν ήταν αναμενόμενη από το συνδικαλιστικό κόσμο στην Ξάνθη καθώς έγινε στο μέσο μια μεγάλης διαμάχης των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις μετακινήσεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια

Αναλυτικά η καταγγελία του υπαλλήλου αναφέρει:

«Στις 29 Ιουλίου 2011, ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ – [Σ.Υ.Π.Ε.Ξ.Α.]” (στο οποίο σωματείο είμαι ενεργό μέλος εδώ και πολλά χρόνια) Παναγιώτης Καψάλης, υπέβαλλε την παραίτηση του εγγράφως, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, από τη θέση του ως εκλεγμένου Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. του συλλόγου, από την θέση του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στην Ομοσπονδία και από τη θέση του ως εκλεγμένου αντιπροσώπου στην ΑΔΕΔΥ. Το ως άνω έγγραφο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου “2” στο βιβλίο εισερχομένων του συλλόγου.

Από την ημερομηνία υποβολής της παραίτησης του κ. Παναγιώτη Καψάλη, έχουν παρέλθει είκοσι μία (21) ημέρες. Από τη μέρα αυτή μέχρι και σήμερα οι διοικούντες το σωματείο δεν ενημέρωσαν (όπως είχαν την υποχρέωση να πράξουν εκ του Νόμου και του Καταστατικού) τα μέλη του σωματείου μας σχετικά με τις ενέργειές στις οποίες έχουν προβεί για την αντικατάσταση του μέλους του Δ.Σ. και φυσικά δεν γνωρίζω αν ενημέρωσαν σχετικά με την ως άνω υποβληθείσα παραίτηση τα λοιπά αρμόδια όργανα στα οποία εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Καψάλης, ήτοι την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία. Μέχρι και σήμερα, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, ακόμη και με την αποστολή εξωδίκου, δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…..

Σήμερα, και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και μελών του σωματείου μας αγωνίζεται προκειμένου να ανατραπούν πρόσφατες αποφάσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που τορπιλίζουν τον επαγγελματικό και κοινωνικό μας βίο, η παρούσα διοίκηση του συνδικαλιστικού μας οργάνου, όχι μόνο δηλώνει ΑΠΟΥΣΑ, αλλά δεν πράττει πλέον ούτε τα αυτονόητα, δηλαδή να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου μας σχετικά με την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ., να προχωρήσει στην αναπλήρωση του παραιτηθέντος μέλους και επιπρόσθετα να ενημερώσει σχετικά με όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί από την 29η-07-2011 (ημερομηνία παραίτησης του κ. Καψάλη) μέχρι και σήμερα.

Ίσως βέβαια τα παραπάνω εξιστορούμενα να μην αφορούν την παρούσα διοίκηση του συλλόγου μας και να ταράζουν την απόλαυση της ξεγνοιασιάς, ξεκούρασης και καλοκαιρινής ραστώνης στην οποία έχουν επιδοθεί. Προφανώς επιθυμούν να ξεκουραστούν αντί να αγωνιστούν μαζί μας, και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία επιστρέφει ο εργασιακός μεσαίωνας για όλους μας, με την ψήφιση εργατικών νομοθετημάτων που μας οδηγούν πλέον ολοένα και εγγύτερα στην οικονομική μας εξαθλίωση.

Η αδιαφορία που επιδεικνύουν όμως για το σωματείο, το οποίο οι ίδιοι διοικούν, τους καθιστά πέρα από ανεπαρκείς και επικίνδυνους, καθώς με τη στάση τους αποδυναμώνουν τη συνδικαλιστική δράση του συλλόγου μας και βάζουν “βούτυρο στο ψωμί” των εντεταλμένων της Τρόικας οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να πλήξουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.» καταλήγει ο Απόστολος Αραμπατζής

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr