Καταδίωξη στην Εγνατία Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής- Διακινητές μετέφεραν 12 λαθρομετανάστες

9 Δεκεμβρίου 201617:11

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 31 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες. Επτά από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές, τέσσερις υπήκοοι Μυανμάρ και ένας υπήκοος Συρίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να οδηγούν δύο αυτοκίνητα και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα, συνολικά δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και συγκεκριμένα στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι δύο δράστες δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από αυτούς.

Ο 24χρονος κατευθύνθηκε προς την πόλη της Κομοτηνής, όπου εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Ο 31χρονος κατευθύνθηκε προς τη Διαλαμπή Ροδόπης, όπου επίσης εγκατέλειψε το όχημα που οδηγούσε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη και αυτός άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου περιλαμβάνει και το αδίκημα της κλοπής, καθόσον από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι για το όχημα που οδηγούσε είχε δηλωθεί κλοπή την 27-11-2016 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 660 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.
Επισημαίνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 31χρονος και για πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr