Οι καρναβαλικοί σύλλογοι θα βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους τις αποκριές. Πρόβλημα με το ΦΠΑ για τις στολές !

6 Φεβρουαρίου 201423:59

Tην βοήθειά τους προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς αποφάσισαν οι καρναβαλικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης που συμμετέχουν στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα να αγοραστούν εμφιαλωμένα νερά, από την παρακράτηση μέρους των εσόδων από τις στολές, ώστε αυτά να αποσταλούν στο Δήμο Ληξουρίου. Η απόφαση , μετά από σχετική πρόταση Συλλόγου,  έρχεται σε συνέχεια της βοήθειας που παρείχαν οι σύλλογοι στις Γιορτές Παλιάς Πόλης για την επισκευή Πυροσβεστικού Οχήματος της ΠΥ Ξάνθης.

Πρόβλημα με το ΦΠΑ των Συλλόγων. “Stop” στις πωλήσεις στολών μέχρι να επιλυθεί

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το θέμα της επιβολής ΦΠΑ στους Συλλόγους προβληματίζει ενόψει των πωλήσεων στολών της φετινής παρέλασης. Αρκετοί σύλλογοι δεν έχουν εναρμονιστεί με όσα προβλέπει η νομοθεσία και έτσι από το Δήμο αναζητείται λύση για το θέμα. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να μην γίνουν πωλήσεις στολών, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των προσπαθειών.

Κατά τα άλλα, στη συνεδρίαση έγινε γνωστό από τους διοργανωτές του Κέντρου Πολιτισμού ότι έχει εξασφαλιστεί τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης από τη ΔΤ, ότι θα υπάρχουν 5 νέα άρματα, ότι δεν θα ξαναγίνει ποτέ αίτημα προς το Στρατό για την παραχώρηση τζιπ αλλά θα ρυμουλκούνται τα άρματα με μέριμνα του Δήμου ενώ ρυθμίστηκαν και λεπτομέρειες που αφορούν στην έναρξη της παρέλασης, την ηχητική κάλυψη κλπ

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr