Καρναβάλι, Γιορτές Παλιάς Πόλης και Παραλίες το καλοκαίρι, οι προτάσεις για ανοιχτά καταστήματα της Κυριακές. Σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθης με φορείς

28 Αυγούστου 201316:02

Τις απόψεις των εμπλεκομένων με το θέμα της λειτουργίας της αγοράς κατά τις Κυριακές, συγκέντρωσε σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης.

Σκοπός της συνάντησης, όπως ανέφερε ήταν να συγκεντρωθούν οι προτάσεις των φορέων πριν προχωρήσει στη συζήτηση του θέματος στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας και εκδόσει τη σχετική του απόφαση.

Πέρα από τις 7 υποχρεωτικές Κυριακές που θέτει ο νόμος (και με εξαίρεση το Εργατικό Κέντρο και την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων που ζήτησαν να μην ισχύουν ούτε οι 7 Κυριακές κάτι που η Περιφέρεια αρνείται, καθώς αντίκειται στη σχετική νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή) οι προτάσεις αφορούν σε τμηματικές ή κατά περιοχή αποφάσεις που θα επιτρέπουν να ανοίγουν κάποιοι θύλακες καταστημάτων, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη. Οι προτάσεις αυτές αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης κάποιες Κυριακές του Καλοκαιριού (από Πόρτο Λάγος μέχρι Εράσμιο), τη λειτουργία της αγοράς στην πόλη κατά τις Γιορτές του Καρναβαλιού και της Παλιάς Πόλης, τη λειτουργία της αγοράς στη Σταυρούπολη και κάποιες άλλες επιμέρους προτάσεις.

Καραλίδης: Στόχος να ικανοποιηθούν οι περισσότεροι, με βάση το νόμο

Πάντως, όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης, συνδυάζοντας τη νομιμότητα, πρόθεση της Περιφέρειας είναι να ικανοποιηθούν και να συγκεραστούν τα αιτήματα όλων των φορέων με γνώμονα την προστασία της τοπικής οικονομίας και των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού και των τοπικών επιχειρηματιών, ώστε να υπάρχει ευρύτερη αποδοχή από την κοινωνία.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης κ.Μ.Στυλιανίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κο.Σ. Τσιακίρογλου, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κο.Ε.Μίλκογλου, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κο.Α.Μπεμπεκίδη, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Ν.Ξάνθης κο.Κ.Βογιατζή, με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης κο.Σ. Μωραίτη,  την Προισταμένη Δ/νσης Ανάπτυξης κα. Αναστασία Κασάπη και την Προισταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης Παιδείας και Απασχόλησης κα.Α.Μπεμπέκη ,  με θέμα την ισχύ του νέου νομικού καθεστώτος λειτουργίας των καταστημάτων στις αργίες.

 

perifereia kyriakes 2

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr