Κάριανη, Γη Μοναδική ανάμεσα στην Θάλασσα και τα βουνά του Παγγαίου

11 Ιουνίου 201811:05

Κάριανη είναι χωριό του δήμου Παγγαίου του νομού Καβάλας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 591 μόνιμους κατοίκους . Απέχει 33 χλμ. από την Ασπροβάλτα 65 χλμ. από την Δράμα και 56 χλμ. από την Καβάλα. 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μέρος το οποίο έχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση από όλα τα σημεία και την προσέγγιση αυτή την κάνει πιο εύκολη και η Εγνατία Οδός. Το χωριό βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την θάλασσα ενώ στην παραλία υπάρχει πλήρης επιχειρηματική δραστηριότητα από Beach Bar, ταβέρνες, Super Market. 

Στην περιοχή θα βρείτε ταβέρνες οι οποίες έχουν ψάρια από τον Στρυμωνικό κόλπο αλλα και τοπικά προϊόντα (photo από www.enplo.com.gr)

Η περιοχή έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από Βούλγαρους τουρίστες οι οποίοι εκμεταλλεύονται το οδικό δίκτυο που τους επιτρέπει σε λίγες ώρες να είναι στην παραλία. Μάλιστα πολλοί από αυτούς επενδύουν πλέον περιοχή αγοράζοντας οικόπεδα και εξοχικές κατοικίες. Είναι βέβαιο πέρα από βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια η περιοχή θα είναι απαγορευτική για τέτοιες επενδύσεις και πολλοί επιχειρηματίες ήδη βλέπουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και ετοιμάζουν επενδυτικά σχέδια στο ξενοδοχειακό κλάδο. 

Εκτός τον τουρισμό, οι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία

Η μικρή απόσταση από την Θεσσαλονίκη (μόλις 40 λεπτά), Δράμα, Σέρρες , Καβάλα αλλά και Βουλγαρία θα κάνει την περιοχή σε λίγα χρόνια προορισμό. Σε αυτό έχει συντελέσει και η τελευταία διοίκηση του Δήμου Παγγαίου η οποία έχει κατορθώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει βασικές υποδομές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr