Οδηγός της Karcher για τις αλλεργίες

14 Σεπτεμβρίου 201010:21

katasnixΟ οργανισμός μας διαθέτει ένα ευαίσθητο σύστημα που τον προστατεύει από τους εξωτερικούς εισβολείς – το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι αλλεργίες είναι αντιδράσεις άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον ακίνδυνων, συχνά ουσιών. Το σώμα τις αντιμετωπίζει ως επικίνδυνα ξένα σώματα και αντιδρά με ρινίτιδα, συνάχι, ερεθισμούς των ματιών, βήχα, πυρετό και άλλα αλλεργικά συμπτώματα.

Οι αλλεργίες εντείνονται ειδικά στους εσωτερικούς χώρους. Η αιτία; Ανθυγιεινός αέρας εξαιτίας στεγανών παραθύρων, μη διαπερατών δομικών υλικών, συστημάτων κλιματισμού, μη τακτικού αερισμού, λανθασμένης χρήσης ηλεκτρικής σκούπας. Και όμως περνάμε το 90 τοις εκατό του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους.

Ορισμένα συστατικά της οικιακής σκόνης μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις: γύρη, σπόροι μυκήτων και τρίχες ζώων. Μόλις π.χ η σκόνη αναδευθεί κατά το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, αυτά τα συνήθως αόρατα σωματίδια καθίστανται προβληματικά για ευαίσθητα άτομα.

Μία από τις κύριες αιτίες των αλλεργικών είναι οι εκκρίσεις των ακάρεων της οικιακής σκόνης. Σύμφωνα με της εκτιμήσεις της Γερμανικής Ένωσης Αλλεργιών και Άσθματος, στη Γερμανία υποφέρουν περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι από κάποια αλλεργία που προκαλούν τα ακάρεα. Η πάθηση αυτή δεν πρέπει να υποτιμάται, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνιο άσθμα. Εκτός από τους ενήλικες μπορεί να πλήξει επίσης παιδιά και εφήβους.

Τα αγαπημένα μέρη της διαμονής αυτών των μικροσκοπικών αραχνοειδών είναι ταπετσαρίες, χαλιά και στρώματα. Εκεί βρίσκουν τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης: θερμότητα, υγρασία και πιτυρίδα δέρματος, από την οποία τρέφονται. Από το ενάμιση γραμμάριο που ένας άνθρωπος χάνει σε καθημερινή βάση, μπορούν να τραφούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ακάρεα

Επισκεφτείτε το κατάστημα της Karcher της Ξάνθης για να ενημερωθείτε τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω

Περισσότερες πληροφορίες για τα προιντά Karcher στον αποκλειστικό αντιπρόσωπο και στο κατάστημα Ξάνθης στο 3χλμ Ξάνθης – Καβάλας, Ιατράκης Ιωάννης, τηλέφωνο 2541 0 84020

 

Χωρίς κατηγορία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr