Καραναβάλι με “Λευκή Νύχτα” στην αγορά και φιλοξενούμενους – Οργανωτική ΘΛΕ την Τετάρτη

21 Ιανουαρίου 201608:34
Για πρώτη φορά η αγορά της Ξάνθης θα συνδυάσει το Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τη “Λευκή Νύχτα” που θα διοργανωθεί για την τόνωση της αγοράς και του θεσμού των ΘΛΕ. Αυτό έκανε γνωστό την Τετάρτη το βράδυ, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2016, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος και ο ίδιος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ευθύμιος Μίλκογλου.  Μάλιστα όπως ανέφερε, οι έμποροι της Ξάνθης είναι ανοιχτοί και περιμένουν και προτάσεις των Συλλόγων για την πρώτη αυτή απόπειρα.

Κατά τα άλλα, στις Φετινές Λαογραφικές Γιορτές, όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού, θα συμμετάσχουν και φιλοξενούμενοι από άλλες περιοχές, συνεχίζοντας την περυσινή συμμετοχή του Δήμου Αγριοκάστρου, με τον οποίο υπάρχει ανταλλαγή καραναβαλιστών ήδη από πέρυσι. Φέτος στο Καρναβάλι θα βρεθούν πληρώματα  από το Ρέθυμνο, το Ωραιόκαστρο και την Κέρκυρα.

Στη συνεδρίαση υπήρξε μια προσθήκη στον κανονισμό του Καρναβαλιού για να αντιμετωπίσει την κοινή κάθοδο δύο συλλόγων, όπως αποφάσισαν για τη φετινή παρέλαση δύο πληρώματα από την Ξάνθη, ενώ η θέση τους στην παρέλαση θα καθοριστεί μετά από νέα κλήρωση. Από την πλευρά του Κέντρου Πολιτισμού υπήρξε εξάλλου, η προτροπή, για διασυλλογική δράση και συνέργειες στις ΘΛΕ ενώ συζητήθηκε το θέμα των πάρτυ που διοργανώνονται από πέρυσι στην Εμπορική Λέσχη. Οι εντυπώσεις των συλλόγων είναι θετικές από το χώρο και αυτό που αναζητείται είναι στη δεύτερη χρονιά να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ όλων. Οι σύλλογοι, θα ενημερώσουν πιο έγκαιρα για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν και τις βραδιές τους ενώ ζητήθηκαν και ιδέες για άρματα από τους ανθρώπους των συλλόγων.

 Τέλος φέτος θα υπάρξει νέα ιστοσελίδα και ζητήθηκε από τους Συλλόγου υλικό για να εμπλουτιστεί.
12511277_10153879410305786_596395753_o

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr