Καπνοκαλλιέργεια και ιαματικός τουρισμός στη συζήτηση Γενικής Προξένου ΗΠΑ και Δήμαρχου Μύκης

26 Μαΐου 202109:22

Εθιμοτυπική συνάντηση σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee, τον Δήμαρχο Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν, τους Αντιδημάρχους και τους στελεχιακούς εκπροσώπους του Δήμου, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Ξάνθη.

Η Γενική Πρόξενος, αναφερόμενη στις συνθήκες της πανδημίας, σημείωσε ότι ήταν αδύνατο να επισκεφθεί την περιοχή της Μύκης νωρίτερα ενώ δήλωσε ενθουσιασμένη από τον φυσικό πλούτο του ορεινού όγκου του νομού Ξάνθης.

Κατά τη διμερή συζήτηση, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την διαμόρφωση συνεργασίας που να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της περιοχής που σχετίζονται και με τον τουρισμό, της περιοχής και ιδιαίτερα τον ιαματικό, την καπνοκαλλιέργεια και τις βιολογικές καλλιέργειες, σε συνεργασία, μάλιστα, και με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. 

Σε ό,τι αφορά την ανάδειξη πλεονεκτημάτων ή την αντιμετώπιση προκλήσεων που ανέδειξε ο Δήμαρχος Μύκης, όπως πχ η ανεργία που σημειώνεται και στην περιοχή του Δήμου Μύκης και η οποία εξαναγκάζει του κατοίκους σε μετανάστευση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, η κ. Lee αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός πλαισίου επαγγελματικών ευκαιριών που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία και το οποίο θα είναι εφικτό να προσελκύσει το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρίας Cisco.

Η εθιμοτυπική επίσκεψη έκλεισε με τον οικοδεσπότη της συνάντησης να εύχεται στην Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη καλή επιτυχία στα καθήκοντα που ανέλαβε πριν από λίγους μήνες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr