«Καλώς Ανταμωθήκαμε» Η 3η συνάντηση Μικρασιατών στη Χρυσούπολη

27 Αυγούστου 201414:24

Το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014, στις 8.00 μμ, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου στη Χρυσούπολη θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνάντηση Μικρασιατών, με τον τίτλο “Καλώς Ανταμωθήκαμε” η οποία φέτος συνδιοργανώνεται από τους τρεις Μικρασιατικούς Συλλόγους της περιοχής του Δήμου Νέστου, τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Γέροντα “Διδυμαίος Απόλλων”, το Σύλλογο Μικρασιατών Δήμου Νέστου “Η Αγία Φωτεινή” και τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ν. Ξεριά.
Η Συνάντηση Μικρασιατών « Καλώς Ανταμωθήκαμε» ξεκίνησε το 2012 από τον Ακροπόταμο Καβάλας (με συμμετοχή 21 Συλλόγων) με στόχο την δημιουργία μιας εκδήλωσης η οποία θα επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση σε διαφορετικό τόπο και θα αφορά Συλλόγους που έχουν Μικρασιατική καταγωγή μελών καθώς και την επιθυμία να συμμετέχουν σε κοινές εκδηλώσεις και να προβάλουν την μικρασιατική τους καταγωγή.
Ήδη από το 2ο χρόνο των Συναντήσεων (2013 – Κύργια Δράμας), η εκδήλωση ξεπέρασε τα τοπικά όρια του Νομού Καβάλας και επεκτάθηκε στους γειτονικούς Νομούς Δράμας, Σερρών, Ροδόπης και Θεσσαλονίκης με συμμετοχή που έφτασε στους 23 Συλλόγους. Για φέτος, μέχρι στιγμής έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στις Εκδηλώσεις πάνω από 30 Σύλλογοι από όλη Μακεδονία και Θράκη καθώς και Φορείς με ευρύτερη δραστηριότητα ενώ το Εθνικής εμβέλειας Δίκτυο Mikrasiatis.gr έχει αναλάβει ήδη την Χορηγία της επικοινωνίας της Εκδήλωσης.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες σύλλογοι θα παρουσιάσουν ομαδικά και συντονισμένα χορούς από πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας (Αρτάκη, Ερυθραία, Σώκια, Σμύρνη, Καππαδοκία, Πόλη κλπ) υπό τους ήχους του παραδοσιακού συγκροτήματος “Εμπειροτέχνες” και τον Συντονισμό των δυο χοροδιδασκάλων των διοργανωτών Συλλόγων, Δημοσθένη Κουρτίδη και Χρόνη Ιωαννίδη. Κρασί, εδέσματα και κέφι θα συνοδεύουν τα της ανατολής μελίσματα καταλήγοντας, κατά παράδοση, σε ένα μεγάλο, παλλαϊκό γλέντι όλων των Χορευτών και των Θεατών αντάμα, κατά πώς γινότανε και στις “Πατρίδες”.
Είσοδος Ελεύθερη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr